Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Και να μου έλεγαν… δε θα άνοιγα τις εκκλησίες χωρίς πλάνο»

Έχει πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν εξαι...



Έχει πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σχέση με τον εκκλησιασμό των πιστών και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν εξαιτίας και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού.

Με τους πολίτες να αναμένουν με ανυπομονησία την 1η φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η προσοχή στρέφεται εδώ και αρκετό διάστημα στις εκκλησίες μας, καθώς οι πιστοί Θααναγκάστηκαν να μείνουν μακριά από τους ναούς λόγω της πανδημίας.




Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, το θέμα του εκκλησιασμού έχει γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης, μέσω ανοικτών επιστολών, μεταξύ μελών της επιστημονικής κοινότητας.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η προστασία των πιστών και ανέφερε ότι η επιστροφή στους ναούς μπορεί να γίνει κατά τρόπο σταδιακό. «Η σκέψη είναι να μπορεί αριθμός πιστών να μεταβαίνει για εκκλησιασμό στους ναούς μας, έχοντας όμως ο κάθε ένας απόσταση 10 τετραγωνικών από τον άλλον.

«Οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργούν καθημερινά για να εξυπηρετούνται οι πιστοί χωρίς να συνωστίζονται» είπε.

«Την τάδε μέρα να πάνε κάποιοι και την άλλη μέρα να πάνε κάποιοι άλλοι» είπε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε ότι χρειάζεται προσοχή και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ακόμα και να μου έλεγαν σήμερα άνοιξε τις εκκλησίες, δε θα το έκανα χωρίς πλάνο».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times, υπάρχει πρόθεση τόσο από τον Αρχιεπίσκοπο όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπάρξει επικοινωνία για το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών, ωστόσο για την ώρα συνάντηση δεν έχει διευθετηθεί και δεν αποκλείεται να προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία.