Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έχω ξαναπεράσει γρίπη αλλά αυτό είναι κάτι πολύ σκληρό» Ζευγάρι ομογενών από το Κουίνς νίκησε τον κορωνοϊό

ekirikasΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από τα επισήμως καταγεγραμμένα. Πολλοί είναι αυτοί που νοσούν με ήπια ...


ekirikasΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από τα επισήμως καταγεγραμμένα. Πολλοί είναι αυτοί που νοσούν με ήπια συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους παίρνοντας οδηγίες από τον γιατρό τους, εάν δεν κριθεί απαραίτητο να πάνε στο νοσοκομείο.




Ετσι συνέβη και με τον Γιάννη και τη Χρυσάνθη Καπελέρη, 73 και 70 χρόνων αντίστοιχα,από το Μπέισαϊντ του Κουίνς, οι οποίοι προσβλήθηκαν με τον ιό πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Πρώτα, παρουσίασε συμπτώματα του κορωνοϊού ο κ. Γιάννης Καπελέρης.

«Ηταν 12 Μαρτίου όταν ο σύζυγός μου άρχισε να έχει πονοκεφάλους. Αμέσως πήγε στο γιατρό ο οποίος του είπε να πίνει ζεστό τσάι. Επειτα, έκανε και 38 πυρετό και μετά από δύο ημέρες ξαναπήγε στο γιατρό και έκανε το τεστ. Βγήκε θετικό» είπε η σύζυγός του Χρυσάνθη, η οποία προσβλήθηκε και αυτή από τον κορωνοϊό. «Τα έχασα μόλις το άκουσα, δεν αντέχεται να ακούς κάτι τέτοιο. Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ετσι, κατάλαβα ότι έχω και εγώ τον ιό χωρίς να κάνω το τεστ. Αρχισανα έχω κι εγώ πονοκέφαλο. Εκανα πυρετό, έπαιρνα παυσίπονο και έπεφτε. Ο άντρας μου είχε βήχα. Κάναμε γιατροσόφια που ξέραμε από τις μανάδες μας. Κάναμε κομπρέσες με οινόπνευμα στο στήθος, βράζαμε νερό στην κατσαρόλα και καθόμασταν πάνω από τον ατμό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» συμπλήρωσε η κ. Χρυσάνθη.

Οπως είπε η ίδια, η ασθένεια όπως την έζησαν δεν θυμίζει σε τίποτα μια απλή γρίπη. Τα συμπτώματα που είχαν δεν τα είχαν ποτέ στο παρελθόν. «Νιώθαμε μια μεγάλη αδυναμία. Πολύ πόνο σε όλο μας το σώμα. Νιώθεις μια εξάντληση στο σώμα. Αυτό δεν το είχα ξανανιώσει ποτέ. Εχω ξαναπεράσει γρίπη και δεν έχει καμία σχέση. Είναι κάτι πολύ σκληρό».

Την τελευταία εβδομάδα, ο κ. Γιάννης και η κ, Χρυσάνθη δεν έχουν πυρετό. Μέρα με την ημέρα νιώθουν καλύτερα. «Μόνο λίγο βήχα έχουμε ακόμα αλλά τελικά νομίζω το ξεπεράσαμε. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν έχουμε προβλήματα υγείας, ούτε καπνίζαμε ποτέ. Σίγουρα και αυτό βοήθησε».

Το ζευγάρι δεν βγαίνει έξω από το σπίτι ενώ για τα απαραίτητα ψώνια έχουν βοήθεια από συγγενείς και κυρίως τα ανίψια τους που τους παρέχουν ό,τι χρειαστούν. «Μας αφήνουν τα ψώνια στην πόρτα και κατεβαίνουμε να τα πάρουμε. Είναι μεγάλη η βοήθεια που παίρνουμε από τα ανίψια μας. Εμείς, δεν έχουμε παιδιά» ανέφερε η κ. Χρυσάνθη, προσθέτοντας πως ακόμη και μέσα στο σπίτι τηρεί με τον άντρα της τις αποστάσεις. «Μένουμε σε διαφορετικά δωμάτια. Οταν κάποιος θέλει να φάει πηγαίνει στην κουζίνα και ο άλλος μένει στο δωμάτιο. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια μας. Και παρόλο που ο γιατρός μας είπε ότι μπορούμε να βγούμε από το σπίτι καθώς πέρασαν οι δύο εβδομάδες, εμείς δεν το ρισκάρουμε» είπε η κ. Χρυσάνθη.

Ανέφερε μάλιστα πως αποφεύγει την τηλεόραση για να μην ακούει όλα τα άσχημα νέα για τον κορωνοϊό. «Δεν θέλω να ακούω τίποτα. Μας ρίχνει την ψυχολογία όλο αυτό. Εμείς είμασταν τυχεροί και το ξεπεράσαμε κι εύχομαι να γίνουν καλά όσοι αρρώστησαν».