Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ και Προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ.: Η ΕΕ γίνεται εργαλείο στις πολιτικές Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η ΕΕ γίνεται «εργα...


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η ΕΕ γίνεται «εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές Ελλάδας και Eλληνοκυπρίων».

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καταδίκαζε τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας την Κύπρο.




Αναφερθείς στην ανακοίνωση που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, έκανε λόγο για «νέο παράδειγμα της κατάχρησης του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ».

«Διαπιστώνουμε ότι το μέρος της τελικής δήλωσης της Συνόδου του Συμβουλίου της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χτες (23 Απριλίου) και αφορά την ανατολική Μεσόγειο, έχει γραφτεί με νοοτροπία της πεπαλαιωμένης αλληλεγγύης της Ένωσης. Αυτό το μέρος της δήλωσης της Συνόδου είναι ένα νέο παράδειγμα της κατάχρησης του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ και του κεκτημένου του, αλλά και του πώς γίνεται εργαλείο στις μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελλάδας και Eλληνοκυπρίων», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι.

Ο ίδιος κάλεσε την ΕΕ να καταλάβει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με αυτή τη νοοτροπία».

«Η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι να ενθαρρύνει σε διάλογο τους Ελληνοκύπριους με τους Τουρκοκύπριους και την Ελλάδα με τη χώρα μας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψει την ομηρία της διαδικασίας ένταξής μας στην ΕΕ για χάρη των στενόμυαλων συμφερόντων του Ελληνικού και Ελληνοκυπριακού διδύμου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της όπως αυτά των Τουρκοκυπρίων».