Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσοχή: Απαραίτητο το πιστοποιητικό για όλα τα ταξίδια προς τη Γαλλία

Μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της ασθένειας Covid-19, λαμβάνει η Γαλλία, την ώρα που η εξάπλωση της εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Σύμ...


Μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της ασθένειας Covid-19, λαμβάνει η Γαλλία, την ώρα που η εξάπλωση της εξακολουθεί να είναι μεγάλη.




Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η γαλλική πρεσβεία στα μέσα ενημέρωσης, όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να μεταβεί στη Γαλλία (Γάλλος υπήκοος, υπήκοος Κράτους Μέλους της ΕΕ ή εξομοιωμένου Κράτους, ή υπήκοος τρίτης χώρας ) πρέπει να προσκομίσει το πιστοποιητικό αυτό για την είσοδο ή διέλευσή του σε γαλλικό έδαφος.

Το πιστοποιητικό, μαζί με τα κατάλληλα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τον προβαλλόμενο λόγο μετακίνησης, θα ζητηθεί από τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γαλλία, πριν από τη χρήση του εισιτηρίου τους.

Το πιστοποιητικό θα πρέπει να παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των συνόρων:

-Στα εξωτερικά σύνορα της Γαλλίας (εναέρια, θαλάσσια, χερσαία σύνορα)

-Στα σημεία ελέγχου στο εσωτερικό της χώρας.

Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα καθώς όπως βεβαιώνει και ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, η επιδημία του νέου κορονοϊού δεν έχει ακόμη κορυφωθεί στη χώρα. «Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε φάση επιδείνωσης της επιδημίας», τόνισε ο Βεράν, τονίζοντας ότι τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία, θα διαρκέσουν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

--- Τα πιστοποιητικά για τα ταξίδια στη Γαλλία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην ακόλουθη διεύθυνση: https://gr.ambafrance.org/Pistopoiitiko-gia-taxidia-pros-Gallia

Τα πιστοποιητικά προς συμπλήρωση από τους ταξιδιώτες και παρουσίαση στις ταξιδιωτικές εταιρείες

- Attestation de déplacement international dérogatoire vers la France métropolitaine (Γαλλικά – PDF – 102.8 ko)

- International circulation attestation to mainland France (Αγγλικά PDF – 99.3 ko)