Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία άφησε ελεύθερο τον εμίρη στο Ισλαμικό Κράτος Φαϊζάλ Μπλου

Το «Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων στη Βόρεια Συρία» (VDC-NSY) κατηγορεί την Τουρκία ότι πρόσφατα αποφυλάκισε έναν πρώην εμίρη της οργ...

Η Τουρκία άφησε ελεύθερο τον εμίρη στο Ισλαμικό Κράτος Φαϊζάλ Μπλου

Το «Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων στη Βόρεια Συρία» (VDC-NSY) κατηγορεί την Τουρκία ότι πρόσφατα αποφυλάκισε έναν πρώην εμίρη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που διέπραξε φόνους και απαγωγές Σύρων, ο οποίος κρατούνταν σε μια φυλακή στην τουρκοκρατούμενη παραμεθόρια συροκουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ στη Βόρεια Συρία.




Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, το «Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων», επικαλούμενο τοπικές πηγές από την Τελ Αμπιάντ, καταγγέλλει την απελευθέρωση στις 3 Απριλίου του πρώην εμίρη του Ισλαμικού Κράτους, Φαϊζάλ Μπλου (μέσα στον κόκκινο κύκλο στην κεντρική φωτογραφία), γνωστού και ως εμίρη Άμπου Άχμεντ, από φυλακή υπό τον έλεγχο της φιλοτουρκικής οργάνωσης Φαϊλάκ αλ Σαμ.

Ο τζιχαντιστής τρομοκράτης επέστρεψε στο χωριό του, Αλ Μπαντία, που βρίσκεται στα νότια της Τελ Αμπιάντ.

Ο Φαϊζάλ Μπλου κατηγορείται για φόνους και απαγωγές αμάχων κατά την περίοδο που η Τελ Αμπιάντ ελεγχόταν από το Ισλαμικό Κράτος.

Υπάρχει κατάθεση που κατηγορεί τον Φαϊζάλ Μπλου για τον φόνο το 2015 πέντε μελών μιας οικογένειας εκτοπισμένων από τη Ράκα στην Τελ Αμπιάντ.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2014 έπιασε 12 οχήματα, στα οποία επέβαιναν 160 άμαχοι που ταξίδευαν από την Κόμπανι στην πόλη Καμισλί, κοντά στο χωριό Αλίγια στον αυτοκινητόδρομο M4, 20 χλμ δυτικά της Ταλ Ταμρ.

Ο Φαϊζάλ Μπλου επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από τον Ραγέντ Γιούσεφ, οπλαρχηγό στον φιλοτουρκικό Συριακό Εθνικό Στρατό, επίσης πρώην εμίρης στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει η ιστοσελίδα npasyria.