Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άγιο Όρος: Θετικοί στον κοροναϊό και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν από τη Βρετανία

Θετικοί βρέθηκαν στον κοροναϊό και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν στο Άγιο Όρος από τη Βρετανία. Αρχικά, θετικός είχε βρεθεί ο 55χρο...


Θετικοί βρέθηκαν στον κοροναϊό και οι τέσσερις μοναχοί που επέστρεψαν στο Άγιο Όρος από τη Βρετανία.

Αρχικά, θετικός είχε βρεθεί ο 55χρονος μοναχός από τη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται.





Θετικοί όμως βρέθηκαν και οι άλλοι τρεις μοναχοί που είχαν ταξιδέψει μαζί του από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

«Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε για τους τρεις μοναχούς ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δουκουσλής, μιλώντας στο «Βήμα Ορθοδοξίας».

Όταν επέστρεψαν από τη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα έξω από τη Μονή. Σήμερα έγινε απολύμανση στη Μονή Ξενοφώντος, ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων μοναχών δεν εμπνέει ανησυχία και τα συμπτώματα που έχουν είναι ήπια.

Πηγή: tvxs.gr