Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...;;; Ο Ένας πάνω στον άλλον οι λαθρομετενάστες στην Σάμο για να ψωνίσουν... Ουρές και «συνωστιμός» στα Σούπερ Μάρκετ...!!!

Ο κακός χαμός συνέβη από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης στην πόλη της Σάμου. Σε σούπερ – μάρ...


Ο κακός χαμός συνέβη από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης στην πόλη της Σάμου. Σε σούπερ – μάρκετ (μικρά και μεγάλα), κρεοπωλεία, μανάβικα, είδη κινητής τηλεφωνίας.




Εκατοντάδες μετανάστες «ξεχύθηκαν» από το ΚΥΤ Σάμου (αλήθεια με ποιόν έλεγχο και με ποια άδεια) στα καταστήματα της πόλης, ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Κατά εκατοντάδες και σε απόσταση μικρότερη των 30 εκατοστών ο ένας από τον άλλο, προσπαθούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα για ν’ αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, εφ’ όσον για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν λάβει το γνωστό επίδομα «αιτούντων άσυλο».

Μάταια ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν τι συμβαίνει, τη σωστή απόσταση ασφαλείας που πρέπει να τηρούν (συνωστισμός λόγω κορωνοϊού), αλλά δυστυχώς δεν έπαιρναν και δεν καταλάβαιναν από λόγια.

Ηρωϊκές και οι προσπάθειες του προσωπικού των καταστημάτων που προσπαθούσαν να βάλουν τάξη και να επιτρέψουν την είσοδο κατά 2-3 άτομα στο κατάστημα. Είχαν αφήσει τη δουλειά τους και εκτελούσαν χρέη security. Αγανακτισμένοι πολίτες έλεγαν "γιατί δεν ισχύουν γι' αυτούς τα ίδια μέτρα, όπως για εμάς", "ποιός είναι υπεύθυνος να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;"...

Στο πόδι από το πρωϊ και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στους «αιτούντες άσυλο» δεν δόθηκαν χρήματα που θα μπορούσαν να λάβουν από τα ΑΤΜ των Τραπεζών, αλλά υπήρξε μόνο η πίστωση για αγορά αγαθών.

Πριν 5-6 ημέρες ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης είχε δηλώσει: «Γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί κι άλλο η κίνηση τους, ενώ σημείωσε ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.

«Ουρές» στα καταστήματα της πόλης. Ποια είναι τελικά η έννοια του «συνωστισμού»;

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών.»

Πριν λίγο ο Γενικός Γραμματέας Ασύλου κ. Μάνος Λογοθέτης, αναγνωρίζοντας το λάθος που έχει συμβεί, δήλωσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:




«Ψυχραιμία σε όλους και μην ξεχνάτε. Εμείς Μένουμε σπίτι! Όποιοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες να είστε σίγουροι ότι θα υποστούν όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Σταματήσαμε να δίνουμε ρευστότητα στους αιτούντες άσυλο όπως σωστά πρότειναν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι.

Δίνουμε μόνο πίστωση στις κάρτες τους προκειμένου τα ποσά να ξοδεύονται στην τοπική αγορά μέσω χρεωστικής κάρτας. Περιορίσαμε αυστηρά την κυκλοφορία εκτός της αστυνομικής περιμέτρου εδώ και 20 ημέρες.

Σήμερα (σ.σ. χθές) τα πράγματα δυστυχώς ξέφυγαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεριμνούν και σύντομα ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ηρεμία. Όλοι οι αιτούντες Άσυλο ειδοποιήθηκαν ότι η πίστωση τους ανακαλείται μέχρι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας. Παρακαλώ όπως όλοι διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας!».

Τις επόμενες μέρες θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα επιπλέον μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί!»

Εμείς θα θέλαμε να θέσουμε μερικές ερωτήσεις:

Α. Με ποιόν τρόπο εξέρχονται του ΚΥΤ Σάμου, με ποιο έγγραφο και ποιός τους το δίνει, εφ’ όσον δεν ισχύει το SMS στο 13033;

Β. Ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν την εντολή να «φορτωθούν» οι κάρτες τους, όταν ο Υπουργός είχε δώσει διαφορετική εντολή;

Γ. Τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία της Χώρας και τηρούν ευλαβικά οι πολίτες, δεν ισχύουν για κάποιους άλλους;

00Sinostimos07