Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ... «Οι Έλληνες φοβούνται ότι θα είναι μόνοι τους σε μία σύγκρουση» λένε οι τούρκοι που δεν ξέρουν τι τους περιμένει...

Με την επιδημία του κορωνοϊού να είναι σε πλήρη εξέλιξη οι Τούρκοι προλειαίνουν το έδαφος για «θερμή» κρίση με αφορμή το μεταναστευτικό ...

Οι Τούρκοι «θερμαίνουν» το κλίμα: «Οι Έλληνες φοβούνται ότι θα είναι μόνοι τους σε μία σύγκρουση»

Με την επιδημία του κορωνοϊού να είναι σε πλήρη εξέλιξη οι Τούρκοι προλειαίνουν το έδαφος για «θερμή» κρίση με αφορμή το μεταναστευτικό εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα τουρκικά δημοσιεύματα αναπαράγουν δηλώσεις του σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού ναύαρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου ότι θα πρέπει να είμαστε να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο αναφορικά με την Τουρκία.




Πιο συγκεκριμένα σε άρθρο του Α.Διακόπουλου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος ενός ακραίου αλλά όχι τελείως απίθανου σεναρίου, με την Αμερική εσωστρεφή και σε κακή κατάσταση, την Ευρωπαϊκή Ένωση με τάσεις διάλυσης, την Τουρκία τραυματισμένη αλλά απρόβλεπτη και επιθετική, και εμάς μόνους μας απέναντί της. Οι μάχες που δώσαμε μπορεί να μην είναι οι τελευταίες και οι συνθήκες την επόμενη φορά μπορεί να είναι χειρότερες.»

Αυτό ακριβώς το απόσπασμα ανακυκλώνουν συγκεκριμένες και εντεταλμένες τουρκικές εφημερίδες με ειρωνικούς κατά κύριο λόγο τίτλους, λέγοντας πως η Ελλάδα φοβάται πως θα είναι μόνη της σε μια σύγκρουση με την Τουρκία.

Είναι αλήθεια ότι την κυβέρνηση προβληματίζει έντονα το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει στρέψει την προσοχή μεγάλων δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ στα εσωτερικά θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας αφήνοντας λίγα περιθώρια ενασχόλησης με ένα ξαφνικό θέμα που μπορεί να ανακύψει στην περιοχή, όπως μια ελληνοτουρκική σύγκρουση.