Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση-σοκ για την Ιταλία: Πολλοί περισσότεροι οι νεκροί λόγω κορονοϊού από τους καταγεγραμμένους...!! 6.000.000 τα κρούσματα...

Μπορεί τα στατιστικά όσον αφορά τον κορονοϊό στην Ιταλία να δημιουργούν μια μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την αναχαίτιση της πανδημίας, ...

Έκθεση-σοκ για την Ιταλία: Πολλοί περισσότεροι οι νεκροί λόγω κορονοϊού από τους καταγεγραμμένους

Μπορεί τα στατιστικά όσον αφορά τον κορονοϊό στην Ιταλία να δημιουργούν μια μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την αναχαίτιση της πανδημίας, ωστόσο το τίμημα που έχει κληθεί να πληρώσει η χώρα σε κρούσματα και ειδικά σε νεκρούς είναι τεράστιο. Οι πάσχοντες είναι πάνω από 110.000 χιλιάδες, ενώ τα θύματα με την τελευταία καταγραφή ανέρχονται σε 13.155.




Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι, σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται η Wall Street Journal, καθώς οι γείτονες δεν έχουν τους πόρους και τη δυνατότητα να κάνουν τεστ σε όλους αυτούς που χάνουν τη ζωή τους εκτός νοσοκομείων.

Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορονοϊό είναι πολλά. Μεταξύ αυτών 24 νεκροί σε γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο, τον περασμένο Μάρτιο, εκ των οποίων σε κανέναν δεν έγινε το τεστ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη, στο Λόντι, στη Λομβαρδία.

Η έκθεση ανέλυσε τους θανάτους στη Λομβαρδία, η οποία είναι η περιοχή που έχει πλήξει περισσότερο όλων ο φονικός ιός, και δείχνει ότι αρκετοί από τους πολίτες που απεβίωσαν από, δεν έφτασαν ποτέ στο νοσοκομείο για να εξεταστούν.

Στο Κογκάλιο, την πόλη με 8.700 κατοίκους πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού. Στο Μπέργκαμο, που έχει επίσης δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καταγράφηκαν 125 θάνατοι τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος έφτασαν τους 553, με μόνο 201 να συνδέονται με τον ιό.

Ο δήμαρχος του Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι και εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε πως δεν είναι στιγμή για κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Ίδια κατάσταση όσον αφορά τα στοιχεία επικρατεί και με τα κρούσματα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που έχουν καταγραφεί και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες -ακόμη και 6.000.000.

Μάλιστα, το ακόμη πιο θλιβερό για τη γειτονική χώρα, είναι πως παρά το γεγονός ότι έχει ένα σύστημα υγείας που χαρακτηρίζεται «δυνατό», ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν τη δυνατότητα περίθαλψης και πρόσβασης σε υγειονομικές δομές.

Γιατρός που μίλησε στη Wall Street Journal και είπε ότι ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους, καθώς ασθενοφόρα δεν παραλαμβάνουν ασθενείς από 94 ετών και άνω αφού υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.