Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα 21 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο... 616 συνολικά...

Στα 21 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (11/04), το Υπουργείο Υγείας. ...



Στα 21 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (11/04), το Υπουργείο Υγείας.




Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, τα νέα κρούσματα προέκυψαν από 811 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 616.

Παράλληλα, αρχισε η διενέργεια των 20 χιλιάδων εργαστηριακών εξετάσεων σε πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται, με τον δρ. Λεόντιο Κωστρίκη να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για κρούσματα σε υπεραγορές, φούρνους και τράπεζες.

Είπε πως είναι εξαιρετικής σημασίας να το έχουμε υπόψη μας αυτό το πράγμα, σημειώνοντας πως με τη νέα επιδημιολογική μελέτη των 20 χιλιάδων διαγνωστικών τεστ θα εξεταστούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέρη και θα υπάρξει μια ακριβής εικόνα.

Οπως ανακοίνωσε ήδη το Υπουργείο, οι εργαστηριακές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολίτες διαμένοντες στη Δημοκρατία και που, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού, ημερ. 8 Απριλίου 2020, συνεχίζουν να εργάζονται και, συνεπώς, έχουν περισσότερες πιθανότητες έκθεσης στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Παρασκευή (10/04), ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα που προέκυψαν μετά από 819 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από αυτά, τα 15 εντοπίστηκαν μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, το ένα αφορά πρόσωπο με ταξιδιωτικό ιστορικό και τα 15 πρόσωπα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.