Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισχυροποιείται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό: Έρχονται το 2021 τα ελικόπτερα MH-60R - Προσεχώς αναβάθμιση και των Aegean Hawk

Η σημαντικότατη ενίσχυση των τεσσάρων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R στην Αεροπορία του Ελληνικού ΠΝ θα υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμ...

ΜΗ-60R

Η σημαντικότατη ενίσχυση των τεσσάρων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R στην Αεροπορία του Ελληνικού ΠΝ θα υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Επίσης ο εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων Aegean Hawk θα υλοποιηθεί σε ελληνικά εργοστάσια από την αμερικανική εταιρεία, αναφέρει ο δημοσιογράφος Χ.Μαζανίτης σε ρεπορτάζ του στην έδρα της αμερικανικής εταιρείας.




Το πρόβλημα λόγω της πανδημίας μπορεί να έχει καθυστερήσει αλλά όπως φαίνεται δεν θα επηρεάσει τελικά ούτε στο ελάχιστο την επικείμενη αγορά τορπιλών και συστήματος αντιμέτρων για τα ελληνικά υποβρύχια κλάσεως Παπανικολής.

Επίσης “τρέχει” και το πρόγραμμα αναβάθμισης Φρεγατών ΜΕΚΟ το οποίο είναι κομβικό για το ελληνικό ΠΝ.

Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ενεργοποίησης υποπρογράμματος πρόσκτησης (4) ελικοπτέρων (Ε/Π) τύπου MH-60R μέσω διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ (G to G) και διαδικασίας Foreign Military Sales (FMS).

Όλα αυτά ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για έρευνες και γεωτρήσεις στο Αιγαίο, όπως όλα δείχνουν, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ξανά την Ελλάδα, έχοντας στόχο να οριοθετήσουν την παράνομη ΑΟΖ τους με την Λιβύη.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια μας, δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο και τις κερδίζουν.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις αφού σε χθεσινή ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι “τα ερευνητικά σκάφη Barbaros Hayreddin Paşa και Oruçreis, τα οποία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τα πλωτά γεωτρύπανα Fatih και Yavuz θα έχουν πλήρη υποστήριξη ασφαλείας από θάλασσα και αέρα κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους. Σε αυτό το πλαίσιο, στο Αιγαίο οι τουρκικές φρεγάτες και τα υποβρύχια υλοποιούν ασκήσεις με πυρά και εκτόξευση τορπιλών”.

Οι Τούρκοι βιάζονται να κυριαρχήσουν στην Α.Μεσόγειο και το μόνο εμπόδιο τους είναι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ενώ παράλληλα ποντάρουν προκαλώντας ότι καμία άλλη χώρα της περιοχής δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Τουρκία ειδικά αυτήν την δεδομένη στιγμή.

Με λίγα λόγια όλο το πολιτικό και στρατιωτικό φάσμα της Τουρκίας απειλεί Ελλάδα-Κύπρο κυρίως, αλλά και όλες τις χώρες της περιοχής.

Έτσι είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούμε ως ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με κάθε τρόπο και μέσο για αυτό που ετοιμάζουν οι νεο-Οθωμανοί σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Η αναβάθμιση νέων οπλικών συστημάτων, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού μαζί με την εθνική ενότητα φοβίζουν την “μεγάλη” Τουρκία που ξέρει ότι αν έρθει σε αναμέτρηση μπορεί να χάσει τα πάντα εφόσον δεν υπάρχει εθνική συνοχή στο τουρκικό κράτος που έχει εξαπλωθεί σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

Οι Κούρδοι και άλλες εθνότητες παραμονεύουν εντός Τουρκίας και σε πρώτη ευκαιρία θα υλοποιήσουν αυτό που δεν πρόλαβαν πριν πολλά χρόνια όταν διαλύονταν η Οθωμανική αυτοκρατορία.