Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θερμό επεισόδιο» Βρετανίας-Ρωσίας: Μαχητικά της RAF αναχαίτισαν ρώσικα Tupolev - Δείτε εικόνες & βίντεο

Ο "Ψυχρός Πόλεμος" Ρωσίας-Δύσης συνεχίζεται καθώς τα στρατιωτικά επεισόδια μεταξύ Ρώσων και ΝΑΤΟ αυξάνονται και πληθύνονται ...

RAF, RuAF

Ο "Ψυχρός Πόλεμος" Ρωσίας-Δύσης συνεχίζεται καθώς τα στρατιωτικά επεισόδια μεταξύ Ρώσων και ΝΑΤΟ αυξάνονται και πληθύνονται με την πάροδο του χρόνου.

Μαχητικά αεροσκάφης της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) ενεπλάκησαν το Σάββατο σε μια αποστολή παρακολούθησης αφού ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν το βρετανικό εναέριο χώρο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της RAF.




"Τα αεροσκάφη Typhoon της RAF (Άμεσης ανταπόκρισης - QRA) απογειώθηκαν σήμερα από τις αεροπορικές βάσεις Lossiemouth και Coningsby", σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της RAF στο Twitter.

"Η κίνηση αυτή αποτέλεσε απάντηση στην επικίνδυνη προσέγγιση του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και υλοποιήθηκε σε συντονισμό με αρκετούς άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ", συνέχισε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της RAF δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός και τα μοντέλα των ρωσικών μαχητικών, ωστόσο, οι εικόνες που επισυνάπτονται στην ανάρτηση δείχνουν τα αεροσκάφη αντιυποβρυχιακού πολέμου Tu-142 της Ρωσίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News ανέφερε ότι απογειώθηκαν τρία ζευγάρια Typhoon της RAF για την αναχαίτιση των ρωσικών στοιχείων, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν αργότερα ως Tupolev Tu-95 Bears.