Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για την παγκόσμια οικονομία – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπουργών της G7 και τραπεζιτών

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελώ...


«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 θα συσκεφθούν την Τρίτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μπροστά στην επιδημία του νέου κοροναϊού, που εξαπλώνεται παγκοσμίως και απειλεί την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.







Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Τζερόμ Πάουελ "θα διευθύνουν την τελεδιάσκεψη με τους ομολόγους τους της G7 αύριο το πρωί" ώρα Ουάσιγκτον, επισήμανε μια εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα διατύπωσαν την ετοιμότητά τους προκειμένου να βοηθήσουν τα κράτη μέλη τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο ανθρώπινο και οικονομικό πεδίο της έξαρσης του νέου κοροναϊού, μεταξύ άλλων μέσω έκτακτης χρηματοδότησης.

Σε μια κοινή ανακοίνωση, οι δύο οργανισμοί επισημαίνουν ότι επικεντρώνονται ειδικά στις φτωχές χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι ασθενέστερα και προέτρεψαν τα κράτη μέλη να ενισχύσουν την επιτήρηση στον τομέα της υγείας και τα συστήματα αντιμετώπισης προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση του ιού.

«Η διεθνής συνεργασία είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο στην υγεία και την οικονομία του ιού Covid-19» τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται δε ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται πλήρως στη στήριξη αυτών των προσπαθειών.

Το ΔΝΤ λέει ότι διαθέτει μια σειρά εργαλείων προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα δανεισμού με στόχο να ικανοποιήσει τις έκτακτες ανάγκης που σχετίζονται με την επιδημία. Για παράδειγμα, είχε παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε το 2014 στη μάχη κατά της επιδημίαας του Έμπολα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ