Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατιωτικός το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη Χίο – Δεν είχε ταξιδέψει εκτός νησιού

Ένας 37χρονος Έλληνας στρατιωτικός, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε σε καραντίνα, είναι τ...

Στρατιωτικός το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στη Χίο – Δεν είχε ταξιδέψει εκτός νησιού

Ένας 37χρονος Έλληνας στρατιωτικός, ο οποίος το περασμένο Σαββατοκύριακο παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε σε καραντίνα, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Χίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που απέστειλε στο Νοσοκοκομείο του νησιού το Ινστιτούτο Παστέρ.




Σύμφωνα με πληροφορίες το Νοσοκομείο σε συνεργασία με τις Αρχές ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προκειμένου να διαπιστωθεί πρώτον εάν ο 40χρονος είχε ταξιδέψει το τελευταίο διάστημα εκτός Χίου και δεύτερον με ποιους έχει έρθει σε επαφή.

Ο στρατιωτικός δεν είχε ταξιδέψει εκτός Χίου.

Νοσηλεύεται στον θάλαμο απομόνωσης SARS του Νοσοκομείου.

Επίσημο ανακοινωθέν εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου της Χίου σχετικά με το πρώτο κρούσμα Covid-19 στο νησί.

Σε αυτό αναφέρει ότι ο ασθενής, ακολουθεί κατάλληλη αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ικανοποιητική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» νοσηλεύεται, σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο πρώτος ασθενής με νόσο COVID 19.

»Ακολουθεί κατάλληλη αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ικανοποιητική.

»To Νοσοκομείο μας, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την Χιακή Κοινωνία ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

»Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τo Υπουργείο Υγείας, την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, ακολουθούμε πιστά τους κανόνες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και αναμένουμε από τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να βοηθήσουν με την υπεύθυνη στάση τους το Νοσοκομείο και τους συνανθρώπους μας».