Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός - Καραντίνα στο Blue Star Μύκονος: «Ζούμε μεγάλη αγωνία» λένε οι επιβάτες

Το Blue Star Μύκονος έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού - «Εχουμε εγκλωβιστεί χάρη στην ανευθυνότη...

bluestar-arthro

Το Blue Star Μύκονος έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Λήμνου λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού - «Εχουμε εγκλωβιστεί χάρη στην ανευθυνότητα κάποιων» λένε επιβάτες στο protothema.gr

Σε «καραντίνα» για τουλάχιστον 8 ώρες θα παραμείνουν οι επιβάτες και το πλήρωμα του Blue Star Mykonos που βρίσκεται στο λιμάνι της Λήμνου, όπου εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού.




Ένας από τους επιβάτες μιλά για τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στο πλοίο. Πρόκειται για έναν φοιτητή, τον Γιώργο, ο οποίος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.

«Το πλοίο θα έφευγε χτες το βράδυ στις 21.30, αλλά ξεκινήσαμε από Καβάλα 22.30. Άργησε να ξεκινήσει γιατί ήρθε ασθενοφόρο να παραλάβει τον άντρα που είχε υψηλό πυρετό και είναι μέλος του πληρώματος. Εφόσον το ασθενοφόρο παρέλαβε τον άντρα, μετά ξεκίνησε το καράβι. Για ποιο λόγο μας άφησαν να ξεκινήσουμε για να ταλαιπωρούμαστε τόσες ώρες μέσα στο πλοίο; Η αγωνία μας είναι πολύ μεγάλη. Οι γονείς μου ανησυχούν, περιμένουν να τους πω νεότερα και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Αφού φτάσαμε στη Λήμνο 01.30 τη νύχτα και περιμέναμε με τις ώρες να ξεκινήσει το καράβι για να συνεχίσει τον προορισμό του, στις 06.00 το πρωί μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα και ότι θα πρέπει περιμένουμε να περάσουν οχτώ ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα για να δουν αν είναι θετικός. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εκείνη την ώρα, υπάρχουν ηλικιωμένοι μέσα στο πλοίο οι οποίοι είναι ανήσυχοι. Και πριν από λίγο μας είπαν ότι θα περιμένουμε άλλες οχτώ ώρες γιατί δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία, υπάρχει εκνευρισμός, προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά όσο περνούν οι ώρες και είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ μέσα, χάνεται και η ψυχραιμία μας. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να περάσω κι άλλες μέρες μέσα στο πλοίο, θα είναι εφιάλτης. Από τη στιγμή που μέλος του πληρώματος είχε πυρετό έπρεπε να το υποψιαστούν και να μην ξεκινήσει το δρομολόγιο. Ταλαιπωρούμαστε τόσα άτομα γιατί υπάρχει ανευθυνότητα» λέει στο protothema.gr ο Γιώργος.

«Όλοι γυρνούσαμε στη Μυτιλήνη για να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό και από την ανευθυνότητα κάποιων εγκλωβιστήκαμε μέσα στο πλοίο. Έχει σβήσει η μηχανή του πλοίου, οι πόρτες είναι κλειστές και η αγωνία μας μεγάλη. Οι γονείς μας ανησυχούν πάρα πολύ αυτή τη στιγμή» λέει μια άλλη φοιτήτρια.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Blue Star Μύκονος

«Εχθές, 11/3/2020,στο πλοίο BLUE STAR MYCONOS προ της αναχωρήσεως αυτού προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκος-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς, αναφέρθηκε από το γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος το οποίο παρουσίασε υψηλό πυρετό.

Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του. Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παραμένει στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα. 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη».