Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απομακρύνεται ο κίνδυνος του κορωνοϊού από την Ιαπωνία - Ανοίγουν τα σχολεία

Ο κίνδυνος του κορονοϊου φαίνεται τα απομακρύνεται από την Ιαπωνία με τους μαθητές της χώρας σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να ετοιμά...


Ο κίνδυνος του κορονοϊου φαίνεται τα απομακρύνεται από την Ιαπωνία με τους μαθητές της χώρας σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στον Απρίλιο.






Ο Ιάπωνας υπουργός Παιδείας Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το αίτημα της να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά τις εαρινές διακοπές για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, προετοιμάζοντας το έδαφος για επανέναρξη των μαθημάτων στην αρχή του νέου σχολικού έτους τον Απρίλιο.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε τον περασμένο μήνα να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έως τις εαρινές διακοπές στα τέλη Μαρτίου σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.


«Σε ό,τι αφορά το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων έως τις εαρινές διακοπές που ζήτησε η κυβέρνηση, συμφωνήσαμε να μην παραταθεί», δήλωσε ο Χαγκιούντα σε δημοσιογράφους ύστερα από τη συνεδρίαση της υπουργικής ομάδας δράσης με αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

Να υπενθυμίσουμε πως το κλείσιμο των σχολείων επικρίθηκε ευρέως και χαρακτηρίστηκε αντιπαραγωγικό και επικίνδυνο καθώς και ότι προκαλεί μεγάλη αναταραχή, αφού οδήγησε δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε ημερήσια κέντρα φροντίδας.

Στη συνεδρίαση της ομάδας δράσης, ο Άμπε, επικαλούμενος απόψεις ειδικών, δήλωσε ότι οι διοργανωτές εκδηλώσεων πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί για συγκεντρώσεις μεγάλης κλίμακας.

Τα πάντα, ωστόσο, στη χώρα παραμένουν σε επιφυλακή. Ομάδα ειδικών, μάλιστα, που συμβουλεύει την κυβέρνηση στο θέμα του κορονοϊού συνέστησε χθες να αποφεύγονται ακόμα οι μεγάλες συναθροίσεις και οι κλειστοί χώροι που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εκ νέου την επιδημία.

Τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού ανήλθαν σε 1.693 στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων αυτών από κρουαζιερόπλοιο που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, με τους θανάτους να φθάνουν τους 41, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.