Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκάβουν λάκκους στην Τουρκία: Δεκάδες φέρετρα εμφανίστηκαν στους δρόμους - «Βιβλική καταστροφή» βλέπει ειδικός

. Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ δεκάδες φέρετρα έκαναν την εμφάνιση τους σε δρόμο της Κ...

Τουρκία, φέρετρα
.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ δεκάδες φέρετρα έκαναν την εμφάνιση τους σε δρόμο της Κων/πολης προκαλώντας τρόμο στους πολίτες που τα είδαν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.




Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό με τη μεταφορά φερέτρων δεν αφορά τον κορωνοϊό, αλλά την αντικατάσταση παλαιότερων φερέτρων στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, τέτοιες εικόνες δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, και σίγουρα η αβεβαιότητα και η ανησυχία των Τούρκων πολιτών λέει πολλά για τους χειρισμούς του καθεστώτος.

“Η πρώιμη διάγνωση έγινε. Εάν υπάρχει περιστατικό στη χώρα, είναι πολύ περιορισμένο", είχε δηλώσει πριν αρκετές ημέρες ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία ήταν πλήρως προετοιμασμένα να βοηθήσουν τους ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι έπασχαν από τον ιό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην Τουρκία έχει αυξηθεί κατά 1.500 ενώ 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει, ενώ ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων προσμετράται σε εκαντοντάδες χιλιάδες, με τον ρυθμό μετάδοσης να είναι ταχύτερος από την Ιταλία.

Ο Steven A. Cook, ανώτερος σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πιστεύει ότι η Τουρκία είναι μπροστά σε μια βιβλική καταστροφή.

"Οι άνθρωποι μέσα στην Τουρκία μου είπαν ότι υπάρχει μια τρομερά σημαντική αύξηση των περιπτώσεων πνευμονίας στα αρχικά στάδια και ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να αποκρύψει τις διαγνώσεις", δήλωσε στο Ahval ο ίδιος συνεχίζοντας ότι "αυτό δείχνει ότι η χώρα θα έχει ένα τρομακτικό ξέσπασμα θανάτων μεγαλύτερο από ό, τι η κυβέρνηση αναφέρει”.

Ο Aykan Erdemir, διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος της Τουρκίας στο Ίδρυμα για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, συμφώνησε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αποκρύψει τους πραγματικούς αριθμούς των μολυσμένων με κορωνοϊό.

«Μπορεί να υπήρχε μια επικάλυψη της αλήθειας και η εικόνα μπορεί να είναι πολύ πιο ζοφερή από ό, τι φαίνεται. Αν η Τουρκία είχε δώσει συναγερμό νωρίτερα και εφάρμοζε αυστηρότερους τρόπους μη διάδοσης του ιού, τώρα θα μπορούσε να ήταν πιο αποτελεσματική η κατάσταση" δήλωσε ο ίδιος.