Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ... Έναρξη απαγόρευσης κυκοφορίας σε όλη την Ελλάδα...

Την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε σε...

Εκτακτο: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Μεγάλη ένταση και επεισόδια έξω από τα ...

Την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Κυριακής.




Στο μήνυμά του στον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, ισχύει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια». Όπως είπε, «είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες» τόνισε και προσέθεσε: «Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία».

Αυτή είναι η ΚΥΑ για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε και θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr.

Η ΚΥΑ, με την υπογραφή των υπουργών Εσωτερικών, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας, θα έχει ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως τις 6 το πρωί της 6ης Απριλίου. Και θα προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Εκτός από τα κυβερνητικά στελέχη, τους βουλευτές και τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον περιορισμό κυκλοφορίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.