Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατέβηκε στους δρόμους ο στρατός σε Ν.Υόρκη-Τέξας: Κρίσιμες καταστάσεις φέρνουν εξελίξεις

Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύχθηκε σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί και όπου αλλού απαιτηθεί μετά από σχετική εντολή του...


Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύχθηκε σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί και όπου αλλού απαιτηθεί μετά από σχετική εντολή του προέδρου Ν.Τραμπ,

Αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εφόσον η Νέα Υόρκη κηρύχθηκε σε περιοχή εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας της σοβαρής εξάπλωσης του COVID-19, διετάχθηκε η συνδρομή του στρατού που θα αναλάβει πλέον την κατάσταση.




Πρόκειται για μία απόφαση "άνευ προηγουμένου", την οποία έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας παράλληλα ότι συνεργάζεται στενά με τον κυβερνήτη της πολιτείας Andrew Cuomo.

Σημειώνεται ότι πριν την απόφαση αυτή, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Mark Esper, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές εξέταζαν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στην Νέα Υόρκη έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της εθνοφρουράς και εργάζονται σε ένα σχέδιο για να μετατρέψουν ξενοδοχεία, κοιτώνες σε κολέγια και αθλητικές εγκαταστάσεις σε πρόχειρα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα The Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το Σώμα του Μηχανικού του στρατού των ΗΠΑ, προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις αυτές για την φιλοξενία έως και 10.000 ατόμων στη Νέα Υόρκη, καθώς ο αριθμός των μολυσμένων με τον ιό αυξάνεται ταχέως (εκθετικά).

Αναφέρεται ότι όλα τα ξενοδοχεία στην πόλη είναι κενά λόγω του Κοροναϊού.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός υποστράτηγος Todd Semonit κατά την ενημέρωση του στους δημοσιογράφους, ο στρατός θα συνάψει συμβάσεις με ξενοδοχεία, κολέγια και ίσως ακόμη και με γήπεδα.

“Θα τα μετατρέψουμε όλα σε μονάδες εντατικής θεραπείας”, δήλωσε ο ίδιος.

Δύο βίντεο εισόδου της Εθνικής Φρουράς στη Νέα Υόρκη έχουν ήδη εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της επιδημίας του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 22 Μαρτίου 2020, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill De Blasio προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι σε πολύ κρίσιμη φάση και τα αποθέματα βασικών φαρμάκων φτάνουν στο τέλος.

“Η έλλειψη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή μετά από 10 ημέρες,ενώ αν δεν πάρουμε επιπλέον συσκευές οξυγόνου, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν,” είπε ο δήμαρχος.

Πρέπει να προστεθεί ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη 31057 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης και έχουν ήδη πεθάνει 390 άτομα.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, διέταξε τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης να ακυρώσουν τις συνηθισμένες ιατρικές διαδικασίες, ενώ τόνισε ότι ανέπτυξε δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς για να βοηθήσει στην οργάνωση πρόχειρων νοσοκομείων για να δεχθούν ασθενείς από τον Κοροναϊό.




Ο Abbott ανέστειλε επίσης κανονισμούς που εμπόδιζαν τα νοσοκομεία να περιθάλπουν δύο ασθενείς σε ένα δωμάτιο.

Στα νοσοκομεία που δεν θα πειθαρχήσουν θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ οι πάροχοι τους θα φυλακιστούν εάν δεν συμμορφώνονται με την εντολή αυτή του κυβερνήτη.

Επίσης ο ίδιος εξέδωσε εντολή προς όλους τους Τεξανούς να περιορίσουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, ενώ απαγόρευσε και την μετάβαση τους σε εστιατόρια και μπαρ. Τα σχολεία του Τέξας είναι επίσης κλειστά τουλάχιστον έως τις 3 Απριλίου.

Ο μπασκετμπολίστας Κώστας Βασιλειάδης τώρα, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία δήλωσε για την παρουσία του στρατού στην χώρα, λόγω του ιού:

"Η κατάσταση στην περιοχή είναι όπως την ακούτε από τα ισπανικά ΜΜΕ. Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου, εδώ και έντεκα μέρες, είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. Η κίνηση στους δρόμους επιτρέπεται μόνο σε όσους πηγαίνουν να αγοράσουν κάποια απαραίτητα αγαθά στα σούπερμαρκετ και τα φαρμακεία. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος ακολουθεί τις οδηγίες της Κυβέρνησης, υπακούει σε ό,τι έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Σταδιακά πάντως τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο αυστηρά, αφού πλέον υπάρχει στρατός στις πόλεις. Όχι μόνο η Αστυνομία”.

Η κατάσταση αυτή με την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων σε πολλές πόλεις του κόσμου θα επεκταθεί και στην Βρετανία, στην οποία 20.000 Βρετανοί στρατιώτες είναι έτοιμοι να αποκλείσουν τον Λονδίνο, αλλά και άλλες πόλεις εφόσον αυτό απαιτηθεί λόγω της πανδημίας.

Μιλάμε πραγματικά για πρωτόγνωρα φαινόμενα, τα οποία έχουν να εφαρμοστούν από το τέλος του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ειδικά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.