Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιγνατίου: Ο Μητσοτάκης να ετοιμάσει το λαό και για το ενδεχόμενο ενός πολέμου

Και όμως η Ελλάδα έχει πολλά όπλα να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Πολιτικά, διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά. Η χθεσινή κινητοποίηση αστυνομι...

Φουσκωτό στο Αιγαίο

Και όμως η Ελλάδα έχει πολλά όπλα να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Πολιτικά, διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά. Η χθεσινή κινητοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων έδειξε ότι αν η πολιτική ηγεσία τολμά, μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε απειλή.

Απαιτείται βέβαια όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει τις αναγκαίες εθνικές αποφάσεις χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Η Ελλάδα απειλείται στα ίσια από τον ταραξία Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Οι Ευρωπαίοι «εταίροι» όπως πάντα, απουσιάζουν. Οι Αμερικανοί περιορίζονται σε παραινέσεις, αν και τις τελευταίες ώρες ασχολούνται με το πως θα αρπάξουν την ισλαμική Τουρκία από τους Ρώσους. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες δυστυχώς.




του Μιχάλη Ιγνατίου

Όπως αναφέρει το Hellas Journal, μόλις χθες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ομολόγησε ότι συζητά με τον Τούρκο ομόλογό του, το αίτημά του, να του στείλει Πάτριοτ για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές και τις συριακές δυνάμεις. Πρόκειται για απέραντη βλακεία, διότι έτσι η Αμερική εισέρχεται ξανά στον εμφύλιο πόλεμο που ταλαιπωρεί τη Συρία εδώ και πολλά χρόνια. Ένα εμφύλιο για τον οποίο φέρει ευθύνη και ο Ερντογάν. Ο στόχος του είναι να εμπλέξει την Αμερική στον πόλεμο και στη συνέχεια να την πουλήσει. Παλιά του τέχνη κόσκινο…

Τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα;
Αν κλείσουν τα σύνορα οι Τούρκοι θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού εξαρτώνται από το σύγχρονο οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού. Τους οδηγεί στον λιμένα της Ηγουμενίτσας, όπου περνούν στην Ιταλία και… παίρνουν τον ανήφορο. Έτσι προωθούν τα προϊόντα τους στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Μέσω της Ελλάδας…

Η εναλλακτική οδός, μέσω της Βουλγαρίας, ειδικά όσον αφορά στα ευπαθή προϊόντα τους (τρόφιμα) δεν προωθούνται εύκολα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), καθώς το οδικό δίκτυο δεν είναι σύγχρονο. Στο τέλος-τέλος ας πάνε από εκεί… Οι φίλοι τους οι Βούλγαροι, που δεν διαθέτουν καν σπονδυλική στήλη, ας τους βοηθήσουν! Και μετά θα τρέχουν να αντιμετωπίσουν τους τουρκικής καταγωγής πολίτες τους, οι οποίοι δρουν στη χώρα ως Πέμπτη φάλαγγα.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα θα έχουν και οι Ευρωπαίοι εισαγωγείς, με αποτέλεσμα το κόστος να αρχίσει να το αισθάνεται η ασφαλής ηπειρωτική Ευρώπη, που κουνάει συχνά πυκνά το δάχτυλο στην Ελλάδα και παριστάνει τον κάτοχο του μονοπωλίου του ανθρωπισμού και της ευαισθησίας, σε έναν λαό που έχει αποδείξει τα πραγματικά του αισθήματα σε όποιον υποφέρει. Δεν περίμενε τους φίλους και συμμάχους, οι οποίοι είναι και πάλι εξαφανισμένοι. Εξέδωσαν μερικές ανακοινώσεις και νομίζουν πως έκαναν το καθήκον τους. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ούτε φίλοι, ούτε εταίροι… Απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο βρίσκονται πάντα. Και σε ότι αφορά την Τουρκία είναι εκβιαζόμενοι. Ο Ερντογάν τους έχει πάρει χαμπάρι.

Με αυτό τον τρόπο, βασικά με το κλείσιμο των συνόρων, η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει έμμεση πίεση και στους ανόητους των Βρυξελλών, οι οποίοι βολεύονται από τη μέχρι προσφάτως παθητική ελληνική στάση, με αποτέλεσμα η βολική για τους Ευρωπαίους προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο ευρωπαϊκό hot spot, να μην παρουσιάζεται ως τόσο βολική και ιδιοτελής επιλογή.

Δυστυχώς, άλλοι τρόποι δεν υπάρχουν. Τους εξάντλησε η Ελλάδα, καθώς είχε μείνει μόνη της να πιστεύει στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στη “συνεννόηση κυρίων”… ή και κυριών. Όσον αφορά την Τουρκία με τους ξεδιάντροπους πολιτικούς της, την πλήττεις εκεί που πονάει. Παριστάνει την υπερδύναμη ενώ η οικονομία της βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Έστω ότι η Τουρκία επιλέξει να συνεχίσει τα “αντριλίκια” και να απειλεί Θεούς και δαίμονες. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι δεν κάμπτεται. Σε τελική ανάλυση, θα πρέπει να στείλει το σαφέστατο μήνυμα, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα στρατηγικά. Αυτό που διακυβεύεται είναι η εθνική της ασφάλεια και ενώπιον αυτού όλα έρχονται δεύτερα.

Πολύ απλά, θα πρέπει να διαμηνύσει στην Άγκυρα, ότι εάν το συνεχίσει, ας πάρει την ευθύνη να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Δυστυχώς γι’ αυτήν, η Ελλάδα δεν θα βρει καταλληλότερη συγκυρία να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Η κυβέρνηση να σταματήσει να ακούει τους εθνομηδενιστές και τους κάθε λογής δειλούς, που την συμβουλεύουν. Τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα κινδυνεύει και δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραδοθεί. Αντίθετα πρέπει να δείξει την πυγμή της. Μπορεί…

Ας ανοίξει η Τουρκία την πόρτα του τρελάδικου. Έχει τεράστιο πρόβλημα, έχοντας βάλει στη φυλακή χιλιάδες αξιωματικούς από όλους τους Κλάδους, ιδίως από την Αεροπορία, για την οποία ο “προβληματισμός” στο ελληνικό Επιτελείο είναι να προβλέψει ποια πιθανή και απίθανη… εναέρια ανοησία θα κάνουν οι πιλότοι της, η πλειοψηφία των οποίων δεν υπήρχε περίπτωση να αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων…

Επίσης, αυτό το μύθευμα του “αήττητου” που καλλιεργεί με τόση προσοχή η Άγκυρα, δέχθηκε τόσο σκληρό πλήγμα διεθνώς. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γλεντά τον Ερντογάν στη Συρία και αν δεν συνετιστεί προφανώς θα τον κοντύνει. Οι Ρώσοι δεν έχουν την αφέλεια των Αμερικανών, που δικαιολογούν όλες τις αθλιότητες της Τουρκίας. Οι Ρώσοι απαντούν με φωτιά και σίδερο… Οι φιλίες τους είναι ευκαιριακές. Πάνω απ’ όλα είναι τα συμφέροντά τους.




Αν ποντάρουν οι γείτονες στο να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τη φήμη τους στο δυτικό μέτωπο που είχαν εκπαιδευτεί και με ελληνική ευθύνη αν το θεωρούν “βολικό”, θα διακινδυνεύσουν να βρεθούν ενώπιον καταστάσεων πολύ δυσάρεστων, οι οποίες θα διαχυθούν επικίνδυνα για τον Ερντογάν, πέραν του στρατιωτικού επιπέδου. Δεν μπορεί να πολεμά στη Συρία και τη Λιβύη και να ανοίξει μέτωπο και με την Ελλάδα. Και μάλιστα με μία αποφασισμένη Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση και να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία. Αυτή θα επηρεαστεί οικονομικά και όχι η Ελλάδα. Η Τουρκία και οι απαράδεκτοι Ευρωπαίοι θα νιώσουν τις συνέπειες άμεσα. Επίσης πρέπει να ενισχύσει στρατιωτικά, όπως και κάνει, τα νησιά του Αιγαίου και όλες τις περιοχές του Έβρου. Η Ελλάδα αμύνεται. Δεν επιτίθεται. Δεν διεκδικεί τίποτα και δεν μπορεί να χάσει σπιθαμή ελληνικού εδάφους.

Η Τουρκία λειτουργεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου. Το αφήγημα της αθηναϊκής ελίτ ότι όλα γίνονται για το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας είναι μία τεράστια και πολύ επικίνδυνη μπούρδα. Και αν χάσει ο κ. Μητσοτάκης από αυτή την υπόθεση -που δεν θα χάσει αν δράσει με βάση το εθνικό συμφέρον- η ελίτ θα τον πουλήσει, όπως κάνει άλλωστε πάντα. Γι’ αυτό ας πάρει τη μεγάλη απόφαση και σίγουρα θα έχει μαζί του τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ακόμα και αυτούς που σήμερα τον κατακεραυνώνουν…