Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έρχεται τσουνάμι κρουσμάτων κορωνοϊού» Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος...

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος, Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε ότι είμαστε ακ...

κορωνοϊός

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άλκης Βατόπουλος, Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και ο πληθυσμός πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή. «Υπομονή, ώστε να αντέξει αυτά τα πολύ σκληρά μέτρα της απομόνωσης και επιμονή να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.




«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το τσουνάμι να έρχεται και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε η επίδραση του να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Το στοίχημα είναι να τη γλιτώσουμε και το πώς θα γίνει αυτό είναι αν όλοι υπακούσουν σε αυτά τα απλά μεν δύσκολα δε μέτρα, δηλαδή να διατηρούμε απόσταση πάντα 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Όσον αφορά το ζήτημα του Ιατρικού προσωπικού που έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ο καθηγητής ανέφερε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που παρατηρήθηκε και στην Κίνα και στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Το θέμα είναι να αρρωστήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι γιατροί για αυτό για το μήνυμα είναι να μην πηγαίνουμε στο νοσοκομείο “για ψύλλου πήδημα”. Αν έχουμε σοβαρά συμπτώματα, καλό είναι να μας δει ο οικογενειακός μας γιατρός και να μας κατευθύνει αντίστοιχα αν πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο. Να αποφορτίσουμε το σύστημα υγείας και να προφυλάξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές», τόνισε ο κ. Βατόπουλος, σύμφωνα με το "Έθνος".