Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... Ο Ν.Φίλης κατηγορεί την κυβέρνηση για «απάνθρωπη μεταχείριση» των παράνομων μεταναστών!

Για μία σειρά από θέματα τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αλλά επικεντρώθηκε στο ε...

Το είδαμε και αυτό: Ο Ν.Φίλης κατηγορεί την κυβέρνηση για «απάνθρωπη μεταχείριση» των παράνομων μεταναστών!

Για μία σειρά από θέματα τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αλλά επικεντρώθηκε στο εμταναστευτικό όπου κατηγόρησε την ελληνική πλευρά(!) για απάνθρωπη μεταχείριση των παράνομων μεταναστών, τη στιγμή που πετούν πέτρες και μολότοφ στις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα έκανε λόγω και για σφαίρες δίπλα από τα κεφάλια των «προσφύγων», τη στιγμή που τουρκικές σφαίρες αποδεδειγμένα περνούν δίπλα από τα κεφάλια των Ελλήνων στρατιωτών, πολιτών και αστυνομικών.




«Στο προσφυγικό βλέπουμε την κυβέρνηση να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες για να χτυπήσει την αντιπολίτευση. Ουδόλως την ενδιαφέρει η διάσπαση της εθνικής ενότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία. Αυτά που λέει και πράττει η κυβέρνηση δεν πλήττουν μόνο τη Δημοκρατία, που είναι προφανώς το πρώτιστο, αλλά ακόμα και την οικονομία. Μια κλειστοφοβική κοινωνία δεν υπάρχει περίπτωση να αποτελέσει… μαγνήτη επενδυτών.

Στον Έβρο πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Αλλιώς καταλύεται το διεθνές δίκαιο. Κατόπιν, να εξετάζεται κάθε αίτημα χωριστά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνονται όλα τα αιτήματα, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατό να μη δίνεις τη δυνατότητα.

Δεν είναι δυνατό επίσης να βλέπουμε ένοπλες παραστρατιωτικές δυνάμεις, ενισχυμένες από φασίστες που έχουν έρθει από το εξωτερικό, να περιπολούν και να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Όπου ζήσαμε τέτοιες καταστάσεις στον 20ο αιώνα, οι συνέπειες ήταν τραγικές.

Επίσης, πρέπει να σταματήσουν αμέσως τα push back στο Αιγαίο, που όπως είδαμε περιλάμβαναν αυτή τη φορά και σφαίρες πλάι στα κεφάλια των προσφύγων και μεταναστών. Τα είδαμε με τα μάτια μας σε βίντεο. Υπάρχουν και οι καταγγελίες για δύο θανάτους στον Έβρο. Η κυβέρνηση τις θεωρεί fake news του Ερντογάν.»

«Η Ελλάδα όμως δεν είναι η Τουρκία του Ερντογάν. Είναι μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα. Αυτά τα πρωτοφανή περιστατικά λοιπόν πρέπει να διερευνηθούν από τις αρχές και να έχουμε πορίσματα το ταχύτερο. Στη Μυτιλήνη επιπλέον διαβάζουμε για ένοπλες συμμορίες που αντιποιούνται τις επίσημες αστυνομικές αρχές και κάνουν ελέγχους στο δρόμο. Τα ίδια που έκανε η Χρυσή Αυγή στις λαϊκές αγορές.

Και αντί να αντιδρά σε αυτά τα περιστατικά η κυβέρνηση, ξεπέφτει στην έσχατη κατάντια να χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ «δούρειο ίππο του Ερντογάν» και να μιλά για ξερονήσια! Γυρίσαμε στο 1950; Θα στείλουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε εξορία σε νησιά που δεν έχουν μια σταγόνα νερό; Μήπως θα είναι οι υποδομές εκεί καλύτερες από τη Μόρια;

Αυτά τα απίστευτα και απάνθρωπα πράγματα που λέγονται από βουλευτές της ΝΔ και τα υπονοεί ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πλήττουν βαθύτατα την εικόνα της χώρας μας στο σύγχρονο κόσμο. Και θα έχουν επιπτώσεις σε πεδία που δεν τα φαντάζονται αυτοί που εκφράζουν τέτοιες ανεύθυνες απόψεις σήμερα, όπως για παράδειγμα στον τουρισμό».

Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να θέτει με έμφαση το θέμα στους Ευρωπαίους εταίρους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και όχι να κάνει εκδρομές εις τα Ευρώπας. Αυτά που ζούμε σήμερα στο προσφυγικό είναι πρωτοφανή και η αποτυχία της κυβέρνησης αυτό το επτάμηνο να χειριστεί τις καταστάσεις, που ακόμα και στις προγραμματικές της δηλώσεις έλεγε ότι θα αντιμετωπίσει εντός εβδομάδων, οικτρή. Ο ιός δυστυχώς της ακροδεξιάς έχει προσβάλει την ΝΔ και δηλητηριάζει την κοινωνία μας», αναφέρει.