Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΗ πρόκληση από την Τουρκία: Κατέθεσε μονομερώς στον ΟΗΕ συντεταγμένες για την Ανατολική Μεσόγειο... Περιλαμβάνει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ...!!!

Παραμονή της 25ης Μαρτίου οι Τούρκοι κατέθεσαν συντεταγμένες που καλύπτουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Του...



Παραμονή της 25ης Μαρτίου οι Τούρκοι κατέθεσαν συντεταγμένες που καλύπτουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.




Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, η οποία κατέθεσε μονομερώς στον ΟΗΕ συντεταγμένες για την ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Φεριντούν Χάντι Σινιρλιόγλου, γίνεται λόγος για τα «εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα οποία αφαιρείται το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ.

Φυσικά επέλεξαν επίτηδες την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και για να αιφνιδιάσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και για να μειώσουν την μέγιστη εθνική μας και θρησκευτική μας εορτή (μην ξεχνάμε πως σήμερα είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου για πολλούς θεωρείται σαν δεύτερη Πασχαλιά).

Συγκεκριμένα με επιστολή του ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου κατέθεσε σε παράρτημα τις γεωγραφικές συντεταγμένες με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο του περασμένου Νοεμβρίου.

Με βάση αυτές τις συντεταγμένες η Τουρκία παραβιάζει απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας καθώς στερεί τα τέσσερα ελληνικά νησιά από ΑΟΖ ενώ καταπατά κατάφωρα και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος τον ΟΗΕ Φεριντούν Χάντι Σινιρλιόγλου στην επιστολή του μιλάει για τα «εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, αρνείται το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ και προκλητικά υπαινίσσεται ότι είναι νόμιμες οι τουρκικές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.