Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλη η Ιταλία σε καραντίνα λόγω κορονοϊού! Πανικός και ουρές στα σούπερ μάρκετ

Η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού. 463 οι νεκροί, 7.985 κρούσματα. Με… ντου...



Η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού. 463 οι νεκροί, 7.985 κρούσματα. Με… ντουντούκες καλούν τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του!




Δραματικές στιγμές στην Ιταλία μετά το διάγγελμα Κόντε πως ολόκληρη η χώρα γίνεται «προστατευόμενη ζώνη». Είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ο κορονοϊός έχει ξεφύγει τόσο πολύ που όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09.03.2020) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε σόκαρε τον κόσμο όταν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα περιοριστικά, προληπτικά, μέτρα που υιοθετήθηκαν την Κυριακή στη βόρεια Ιταλία σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεν υπάρχει πλέον μία «κόκκινη ζώνη» στον βορρά, αλλά όλη η Ιταλία είναι «προστατευόμενη ζώνη», τόνισε ο Κόντε. Πλέον, οι Ιταλοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πέραν αυτών που κάνουν για να πάνε στη δουλειά τους, να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Πανικός στα σούπερ μάρκετ

Η δραματική ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης δεν προκάλεσε μόνο παγκόσμιο σοκ αλλά και αμόκ στους Ιταλούς, που βγήκαν σχεδόν μεσάνυχτα για να βρουν σούπερ μάρκετ που να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια πριν κλειστούν στα σπίτια τους.

Οι εικόνες από τη Ρώμη αλλά και τη Νάπολη είναι χαρακτηριστικές. Άνθρωποι με μάσκες στο πρόσωπο και περιμένουν, καρτερικά και ήσυχα, στην ουρά έξω από σούπερ μάρκετ στη Νάπολη για να μπουν να ψωνίσουν.newsit.gr


Ανάλογες εικόνες και στη Ρώμη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας η ιταλική κυβέρνηση ξέδωσε συγκεκριμένη διευκρίνιση για τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».