Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πληθαίνουν οι φωνές για αναβολή! Νορβηγία και η Κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ζήτησαν με επίσημες ανακοινώσεις τους, η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κολυμβητική Ομοσπον...


Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ζήτησαν με επίσημες ανακοινώσεις τους, η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ.







Όσο ο κορονοϊός δεν υποχωρεί τόσο περισσότερους υποστηρικτές κερδίζει η άποψη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι, πρέπει να αναβληθούν. Έτσι μετά την Βρετανία, η νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ εξέφρασαν επίσημη θέση υπέρ της αναβολής.


“Δεν επιθυμούμε και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε ότι θα στείλουμε αθλητές μας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν ο κόσμος αφήσει πίσω του αυτήν την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Η κατάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου είναι περίπλοκη κι επικίνδυνη. Καταλαβαίνουμε, επίσης, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για το ιαπωνικό σύστημα υγείας, την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη ΔΟΕ. Η ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα πρέπει να διεξαχθούν πριν η κατάσταση με τον κορονοϊό τεθεί σε πλήρη έλεγχο παγκοσμίως” αναφέρεται στην ανακοίνωση των Νορβηγών, η οποία φέρει την υπογραφή του, Μπέριτ Κιέλ, προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της σκανδιναβικής χώρας.


Η Αμερικανική Κολυμβητική Ομοσπονδία από την πλευρά της κάλεσε σήμερα (20/3) την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (USOPC) να υποστηρίξει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για ένα έτος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει προκαλέσει την ακύρωση ή την αναβολή μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων ανά την υφήλιο.

“Το σωστό και υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων και να αναγνωρίσουμε σωστά τον “κώδωνα” αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, που αναστέλει τις αθλητικές προετοιμασίες” ανέφερε στην επιστολή του ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Τιμ Χίντσεϊ.