Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ... Τέλος σχολικές εκδρομές, αγώνες χωρίς θεατές... Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα για τον κορονοϊό...

Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ, δεν θα γίνονται συνέδρια! Κλειστά σχολεία ανά περίπτωση ανάμεσα σ...


Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ, δεν θα γίνονται συνέδρια! Κλειστά σχολεία ανά περίπτωση ανάμεσα στα νέα μέτρα.





Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής (08.03.2020) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι:

– αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες

– αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες

– αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες

– διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Τα νέα κρούσματα

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άλλα επτά κρούσματα, που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 73.

Από τα επτά νέα κρούσματα, τα έξι έχουν σχέση με άλλους ασθενείς από τον κορονοϊό, ενώ το έβδομο ακόμη ιχνηλατείται.