Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγητής Σύψας για κορονοϊό: “Έχουμε πλέον διασπορά, έρχονται νέα κρούσματα…”

Τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα δηλαδή μέσα στον πληθυσμό χωρίς να μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβεβ...


Τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα δηλαδή μέσα στον πληθυσμό χωρίς να μπορεί να ταυτιστεί με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, επιβεβαιώνει ο Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας.

Ο κ. Σύψας που είναι και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την επιστημονική διαχείριση της κρίσης περιγράφει τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Αττική τα οποία δεν μπορούν να συσχετισθούν με άλλα περιστατικά.




ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Μάλιστα πρόκειται για άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό. Όπως λέει στο ethnos.gr ο γνωστός καθηγητής: «Με τα τρία αυτά περιστατικά υπάρχει ισχυρή υποψία πια πως έχουμε διασπορά στην κοινότητα.

Γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα». Πρόκειται πάντως για τον μεγαλύτερο φόβο των ειδικών του ΕΟΔΥ η διασπορά στην κοινότητα, καθώς στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ληφθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα αλλά και να υπάρξουν νέες απαγορεύσεις.

Βέβαια η επιστημονική κοινότητα γνώριζε ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή ότι ο ιός δεν μπορεί να περιορισθεί γι αυτό άλλωστε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε δηλώσει πρόσφατα ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα πρέπει να είναι εκατονταπλάσια σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε.

Εξάλλου, συνεδριάζει στις 14:00 στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.