Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΦΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ: Και επισήμως στήριξη της Βρετανίας στην Τουρκία! «Άσαντ και Ρωσία ευθύνονται για τους μετανάστες»

Η Μεγάλη Βρετανία πλέον δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χαράσσει την δική της πολιτική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι πήρε ε...


Η Μεγάλη Βρετανία πλέον δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χαράσσει την δική της πολιτική, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι πήρε εμφανώς το μέρος της Τουρκίας, λέγοντας πως για τις αθρόες μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνο-τουρκικά σύνορα φταίνε ο Άσαντ και η Ρωσία.




Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. εξέφρασε την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Συρία. Ο κ. Ράαμπ αναφέρθηκε στο ίδιο πλαίσιο στη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Πρέπει επειγόντως να συζητήσουμε τα πρόσφατα ζητήματα στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας, όπου έχουμε δει μία αξιοσημείωτη αύξηση σε μετανάστες που αναζητούν μετάβαση στην Ευρώπη.


Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα στην Ιντλίμπ και σε οποιαδήποτε αντίδραση σε ένα νέο κύμα προσφύγων και τις κινήσεις μεταναστών, ιδίως στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Η ρίζα αυτού είναι η απερίσκεπτη και βάρβαρη φύση της επίθεσης του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας στην Ιντλίμπ. Η σύρραξη στη Συρία είναι μία από τις πιο καταστροφικές στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία και θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό». Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του ο κ. Ράαμπ είπε ότι το Λονδίνο στηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας για εκεχειρία στην Ιντλίμπ και καταδικάζει τις ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ.


«Ανησυχούμε σοβαρά από τη σημαντική κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος στα βορειοδυτικά. Έχουμε καταδικάσει αυτές τις ενέργειες ως κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ακόμα και της βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, καλώντας σε πολιτική λύση. Ο κ. Ράαμπ εξήρε επίσης την αντίδραση της Τουρκίας στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, σημειώνοντας ότι επί χρόνια η χώρα έχει επιφορτιστεί το τεράστιο βάρος της υποστήριξης εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες.

TheCaller.gr