Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Βόρεια Κορέα επιμένει ότι δεν έχει κρούσματα αλλά ο Κιμ κατασκευάζει νοσοκομείο

Πηγές από τη Νότια Κορέα ανέφεραν στα μέσα Μαρτίου πως στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον, 180 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και χι...


Πηγές από τη Νότια Κορέα ανέφεραν στα μέσα Μαρτίου πως στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον, 180 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και χιλιάδες είναι σε καραντίνα
Την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αν και η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.




Είναι απορίας άξιο η απομονωμένη χώρα να μην έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό ενώ συνορεύει με την Κίνα, από την οποία ξεκίνησε ο ιός αλλά και με τη Νότια Κορέα, που μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 8.413 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 84 θανάτους ενώ 1.540 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Πάντως, πηγές από τη Νότια Κορέα ανέφεραν στα μέσα Μαρτίου πως στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον, 180 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και χιλιάδες είναι σε καραντίνα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος ανέφεραν πως την Τρίτη σε τελετή για την έναρξη κατασκευής του νέου νοσοκομείου ο «ελέω θεού» ηγέτης παραδέχθηκε πως η χώρα δεν διαθέτει σύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες και ζήτησε να γίνουν άμεσες βελτιώσεις στο σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανησυχεί για τυχόν επιδημία κορωνοϊού ενώ ειδικοί τονίζουν πως, αν ο θανατηφόρος ιός χτυπήσει την φτωχή χώρα, οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης φαρμακευτικού υλικού καθώς και του σαθρού συστήματος υγείας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής για την έναρξη κατασκευής ενός «νέου γενικού νοσοκομείου» στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε πως «είναι αποφασιστικής σημασίας οι προσπάθειες του κράτους για την στήριξη της δημόσιας υγείας» και ζήτησε το νέο νοσοκομείο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, που είναι η επέτειος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ίδιος, ανέφερε πως η κατασκευή για ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση του κόμματος τον Δεκέμβριο και τόνισε ότι αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο. Σύμφωνα με το ABC News, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιεί την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου για να προωθήσει την δημόσια εικόνα του ως ένας ηγέτης που ενδιαφέρεται για τον λαό του σε μια χρονική στιγμή που η χώρα του ασφυκτιά υπό το βάρος των κυρώσεων που της έχει επιβάλλει η Δύση για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Βόρεια Κορέα πήρε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει 135 νοσοκομεία σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), υπό τον φόβο του κορωνοϊού το καθεστώς απαγόρευσε την είσοδο στους ξένους τουρίστες, καθυστέρησε την έναρξη των σχολικών μαθημάτων μετά την Πρωτοχρονιά ενώ την περασμένη εβδομάδα έγινε απολύμανση σε οχήματα, σκάφη και εμπορεύματα σε συνοριακές περιοχές και σε λιμάνια. Επίσης, εισαγόμενα προϊόντα παρέμειναν σφραγισμένα επί δέκα ημέρες πριν δοθούν στους παραλήπτες.

Ομάδες παρατηρητών από τη Νότια Κορέα υποστηρίζουν πως η Βόρεια Κορέα έχει κρούσματα κορωνοϊού και θανάτους, παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος για το αντίθετο.

Μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε επιστολή συμπαράστασης στον πρόεδρο της γειτονικής Νότιας Κορέας για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ειδικοί εκτιμούν πως αυτή ήταν μια κίνηση διπλωματίας από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πριν ζητήσει βοήθεια και τεστ για τον θανατηφόρο ιό από τους γείτονές του.