Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ... Τούρκος πολίτης: «Προσπάθησα και δεύτερη φορά να περάσω Ελλάδα»…

Ο Ουγουρ Ακτσα που πέρασε τα σύνορα με την Ελλάδα, συνελήφθη, τον έδειραν και τον έστειλαν πίσω, επέστρεψε στο σπίτι του στο Ικόνιο. Ο Ακτσα...

Ο Ουγουρ Ακτσα που πέρασε τα σύνορα με την Ελλάδα, συνελήφθη, τον έδειραν και τον έστειλαν πίσω, επέστρεψε στο σπίτι του στο Ικόνιο. Ο Ακτσα περιγράφει πως καθώς η ελληνική αστυνομία τον έδειρε με κλομπ και με μπαστούνι του baseball, έχει 10 ράμματα και μίλησε για όλα αυτά στο DHA.



….
“Ο μπαμπάς μου 20 χρόνια ζει στη Γερμανία. Ο αδερφός μου ο Ονούρ, μέσω ενός προγράμματος Erasmus τον περασμένο Ιανουάριο πήγε στην Αυστρία. Εγώ έχω τελειώσει το λύκειο και δεν μπόρεσα να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου. Επειδή ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ζουν στο εξωτερικό, προσπάθησα και εγώ να πάω. …. Την περασμένη Παρασκευή μαζί με τρεις φίλους φτάσαμε στην Ανδριανούπολη. Γύρω στις 4:00 φτάσαμε στην συνοριακή πύλη του Καπικουλέ. Κοντά στη συνοριακή πύλη μετανάστες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και περνούσαν στην Ελλάδα. Τους ακολουθήσαμε και εμείς. Περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, μας σταμάτησε ο ελληνικός στρατός. Μετά ήρθε η αστυνομία. Μας χτύπησαν με κλομπ και μας είπαν να γυρίσουμε πίσω. Φτάσαμε εκεί που ήταν ο φράχτης με συρματοπλέγματα. Οι φίλοι πέρασαν στην Τουρκία. Εγώ δεν μπόρεσα να πηδήξω το φράχτη. Τότε με έδειραν επι 10 λεπτά με κλομπ και μπαστούνι του baseball. Όταν εμφανίστηκε αίμα στο κεφάλι μου, σταμάτησαν να με δέρνουν. Οι στρατιώτες με βοήθησαν και και μπόρεσα να πηδήξω το φράχτη. Μόλις πέρασα στην πλευρά της Τουρκίας πήγα στο νοσοκομείο όπου μου έκαναν 10 ράμματα στο κεφάλι.
…..
Μετά από τη νοσηλεία μου εκεί αποφάσισαν να δοκιμάσω για δεύτερη φορά την τύχη μου. Υπέβαλα επίσημο αίτημα αλλά δέχτηκα απορριπτική απάντηση. Επί επτά χρόνια ο μπαμπάς μου δεν ήρθε. Και εγώ αισθάνομαι νοσταλγία για τον μπαμπά μου. Όταν παρουσιάστηκε τέτοια δυνατότητα θέλησα να δοκιμάσω την τύχη μου γιατί για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά περάσαμε με βάρκα το ποτάμι. Εκεί υπήρχαν πολλοί στρατιώτες. Κατέσχεσαν τα τηλέφωνα και τις βαλίτσες μας. Ακολούθως μας έστειλαν πίσω. Μετανάστες έπαθαν κατάγματα από το ξύλο στα χέρια . Τους άφησαν ολόγυμνους. Eπέστρεψα πίσω στην Τουρκία και έφτασα στο Ικόνιο.

http://www.cumhuriyet.com.tr