Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Σε πόσες μέρες θα γνωρίζουμε αν η χλωροκίνη είναι αποτελεσματικό φάρμακο

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν μίλησε το μεσημέρι στην γαλλική τηλεόραση για όλα τα νεότερα γύρω από τη μάχη ενάντια στον κορο...


Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν μίλησε το μεσημέρι στην γαλλική τηλεόραση για όλα τα νεότερα γύρω από τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.





Ο Βεράν αναφέρθηκε στο φάρμακο ενάντια στην ελονοσία, με βάση τη χλωροκίνη, που φαίνεται πως θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο Γάλλος υπουργός είπε πως "η ελπίδα μου αρκεί για να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διαπιστώσουμε αν μια φαρμακευτική θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι. Αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα την προτείνουμε στον γαλλικό λαό χωρίς καμία καθυστέρηση".



Ερωτώμενος για τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αυτής αγωγής, ο υουργός είπε: "θα έχουμε αξιόπιστες έρευνες για το κατά πόσο είναι ή όχι αποτελεσματική, θα μπορούσε ωστόσο να αποδειχτεί τελικά αναποτελεσματική. Δηλώνω πως σε 15 μέρες από σήμερα θα έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα".

Το φάρμακο έχει βάση την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία. Το συγκεκριμένο φάρμακο άρχισε να δοκιμάζει η ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ραούλτ, η ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορονοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως.