Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ... ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ για την Ιταλία...!! Μπορεί να νοσήσει το 60% και να έχουμε 1 εκατομμύριο νεκρούς

Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες. Ο ε...



Καθοριστικές θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες.




Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του υπουργού Υγείας της Ιταλίας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν». Ο επιστήμονας εκτιμά, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, καθώς μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

«Το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής», αναφέρει πάντως ο Ριτσάρντι.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κορονοϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ