Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοντά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό; - Ισραηλινοί επιστήμονες στέλνουν θετικά μηνύματα - Αναμένονται ανακοινώσεις τα επόμενα 24ωρα

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις καθώς επιστήμονε...


Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις καθώς επιστήμονες στο Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν ότι έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον COVID-19.




Σύμφωνα με τις ιατρικές πηγές που επικαλείται η Haaretz, οι ισραηλινοί επιστήμονες πραγματοποίησαν πρόσφατα σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού του ιού, η οποία οδηγεί σε βελτιωμένη διαγνωστική ικανότητα, παραγωγή αντισωμάτων για όσους έχουν ήδη τον ιό, αλλά και την παρασκευή εμβολίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διαδικασία απαιτεί μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς μήνες πριν το εμβόλιο θεωρηθεί ασφαλές για χρήση στον άνθρωπο.

Από την πλευρά του ωστόσο, το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας υπό το οποίο λειτουργεί το Ινστιτούτο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «δεν υπήρξε πρόοδος στις προσπάθειες του Ινστιτούτου Βιολογίας να βρει ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό ή να αναπτύξει "κιτ δοκιμών". Το έργο του Ινστιτούτου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζεται βάσει πλάνου και αν υπάρξει κάποια εξέλιξη θα ανακοινωθεί αμέσως».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στο ινστιτούτο να αφιερώσει πόρους για την ανάπτυξη εμβολίου για το COVID-19 την 1η Φεβρουαρίου.