Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Αγωνία για θάνατο 17χρονου που μπορεί να οφείλεται στον κορωνοϊο

Αν και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό - πληροφορία που προκάλεσε σοκ δεδομένου ότι το άτυχο αγόρι ήταν κάτω των 18 ετών -...


Αν και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό - πληροφορία που προκάλεσε σοκ δεδομένου ότι το άτυχο αγόρι ήταν κάτω των 18 ετών - σε νέα του ανακοίνωση το τμήμα δημόσιας υγείας της επαρχίας του Λος Άντζελες έκανε λόγο ότι «η υπόθεση είναι περίπλοκη»
Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ η υπόθεση του θανάτου ενός 17χρονου στην πόλη Λάνκαστερ, που βρίσκεται κοντά στο Λος Άντζελες.




Αν και αρχικά ο θάνατός του είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό - πληροφορία που προκάλεσε σοκ δεδομένου ότι το άτυχο αγόρι ήταν κάτω των 18 ετών - σε νέα του ανακοίνωση το τμήμα δημόσιας υγείας της επαρχίας του Λος Άντζελες έκανε λόγο ότι «η υπόθεση είναι περίπλοκη».

«Αν και τα αρχικά τεστ έδειξαν ότι ήταν θετικός στον Covid-19, η υπόθεση είναι περίπλοκη και μπορεί να υπάρχει μια εναλλακτική εξήγηση για τον θάνατό αυτό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Από την πλευρά τους οι Los Angeles Times μετέδωσαν την πληροφορία ότι 0 17χρονος πέθανε από σηπτικό σοκ προσθέτοντας ότι ο πατέρας του έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο δήμαρχος του Λονς Άντζελες σε συνέντευξη τύπου συμπλήρωσε ότι ο 17χρονος δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας.

Τα άλλα δύο θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών, κατά την ανακοίνωση, που δεν περιέχει καμία άλλη διευκρίνιση για την περίπτωση του νεαρού.

Κατά ειδικούς, ο κορωνοϊός σπανίως παίρνει βαριά μορφή όταν προσβάλλει παιδιά. Ελάχιστα είναι τα θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ ανηλίκων σε διεθνές επίπεδο αφότου ξέσπασε η πανδημία, τον Δεκέμβριο.

Η ασθένεια COVID-19 «δεν κάνει καμία διάκριση ηλικίας, φυλής ή επιπέδου πλούτου» και «αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη μας δείχνει πως οφείλουμε να προετοιμαστούμε», τόνισε η διευθύντρια της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της κομητείας, η Μπάρμπαρα Φερέρ.

«Δεν θα μπορέσουμε να εξομαλύνουμε την καμπύλη [σ.σ. της εξάπλωσης] παρά μόνο αν οι πάντες πάρουν σοβαρά την εντολή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τηρήσουν τις εντολές για απομόνωση και καραντίνα», επέμεινε η ίδια.

Οι αρχές έθεσαν το Λος Άντζελες και το σύνολο της πολιτείας της Καλιφόρνιας υπό περιορισμό, δίνοντας εντολή να ανασταλούν όλες οι «μη απολύτως απαραίτητες» δραστηριότητες και να αποφεύγονται όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι μετακινήσεις.

«Τις τελευταίες 48 ώρες, καταγράφηκαν 256 νέα κρούσματα» μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην περιοχή αυτή αυξήθηκε έτσι σε 662, μόλις δέκα εκ των οποίων είναι νέοι κάτω των 18 ετών.

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε 119 εισαγωγές σε νοσοκομεία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 11 ανθρώπους στην κομητεία.

Συνολικά, οι ΗΠΑ κατέγραφαν επισήμως, ως το απόγευμα χθες Τρίτη, 674 θανάτους και πάνω από 51.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.