Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 ισπανική γρίπη, 2020 κορωνοϊός

Ερευνητές ανέφεραν ότι η τελευταία πανδημία στην Κίνα, ο κορωνοϊός, ακολουθεί ένα πρότυπο παρόμοιο με τις τελευταίες πανδημίες που κατ...



Ερευνητές ανέφεραν ότι η τελευταία πανδημία στην Κίνα, ο κορωνοϊός, ακολουθεί ένα πρότυπο παρόμοιο με τις τελευταίες πανδημίες που κατέστρεφαν τον κόσμο κάθε 100 χρόνια

Οι τελευταίες μεγάλες πανδημίες που συνέβησαν στον πλανήτη έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια, αρκετές ήταν θανατηφόρες και εξαπλώνονταν πολύ γρήγορα, αλλά στις μέρες μας δεν υπάρχουν πια, παρά, ίσως, πολύ σπάνια και ως εντελώς μεμονωμένα περιστατικά.




Πρόκειται για πανδημίες που συνέβησαν και εξαπλώθηκαν σε χρονικές περιόδους τις οποίες αν τις βάλουμε σε μία σειρά, φαίνεται να ακολουθούν ένα μοτίβο.

Αρκετοί ερευνητές στον τομέα αυτόν, ανέφεραν ότι η τελευταία πανδημία στην Κίνα, ο επονομαζόμενος κορωνοϊός, ακολουθεί ένα πρότυπο παρόμοιο με τις τελευταίες πανδημίες που κατέστρεφαν τον κόσμο κάθε 100 χρόνια.

1720 Πανούκλα

Το 1720 η Ευρώπη υπέφερε από την θανατηφόρα πανούκλα που είναι γνωστή και «Μεγάλη Πανούκλα της Μασσαλίας». Αυτή η πανδημία ήταν αδίστακτη και σκότωσε περίπου 100.000 ανθρώπους, όπως αναφέρεται στην wikipedia.

1820 Επιδημία χολέρας

Κατά την 100ή επέτειο της πανδημίας του 1720, στο χρονικό διάστημα 1817–1824, σημειώθηκε η πρώτη επιδημία χολέρας. Εξελίχθηκε σε πανδημία και επηρέασε κυρίως τις ασιατικές χώρες: τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Παρόμοιος αριθμός θανάτων συνέβη και στην περίπτωση αυτή. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη χολέρα ήταν περίπου 100.000.

1920 Ισπανική Γρίπη

Η πιο πρόσφατη και καλά τεκμηριωμένη πανδημία ήταν η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη. Αυτή η γρίπη είχε μολύνει ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι μολύνθηκαν και 100 εκατομμύρια από αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην wikipedia.

Εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λεγόμενη Ισπανική Γρίπη είναι η πιο καταστροφική πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία, από τις προηγούμενες δύο και, ίσως, ή πιο φονική από όσες έχουν υπάρξει ποτέ.

2020 Κορωνοϊός

Φέτος, έχουν περάσει 100 ακόμα χρόνια από την Ισπανική Γρίπη.

Διατηρώντας το γνωστό μοτίβο που προαναφέρθηκε για τις προηγούμενες πανδημίες, έχει εμφανιστεί μια νέα μεγάλη πανδημία που ακολουθεί την περιοδικότητα: 1720 πανούκλα, 1820 χολέρα, 1920 Ισπανική Γρίπη και… 2020 Κορωνοϊός.

Ωστόσο, περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, λόγω της σημερινής τεχνολογίας και των αερομεταφορών, ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

με πληροφορίες από: gegonota24.gr