Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Σενάριο αναβολής για 1-2 χρόνια λόγω κορωνοϊού

«Δεν πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν» δηλώνει μέλος της οργανωτικής επιτροπής Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ολ...

simaia-olimpiakoi-kikloi

«Δεν πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν» δηλώνει μέλος της οργανωτικής επιτροπής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να αναβληθούν για 1-2 χρόνια λόγω της κρίσης του κορωνοϊού άφησε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων.




Σύμφωνα με τον Χαριούκι Τακαχάσι, το ένα από τα 25 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου, η οργανωτική επιτροπή δεν έχει συζητήσει ακόμα τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς τελευταία φορά που συνεδρίασε ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως είπε στην Wall Street Journal οι άλλες εναλλακτικές όπως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές ή ακόμα περισσότερο η οριστική ακύρωσή τους θα είχαν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις, στοιχείο που κατά τον ίδιο καθιστά την αναβολή ως την πιο πιθανή εναλλακτική.

«Δεν πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν. Θα ήταν καθυστέρηση. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα έμπαινε σε μπελάδες αν υπάρξει ακύρωση. Μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα αμερικανικών δικτύων αποτελούν ένα τεράστιο ποσό» είπε ο Τακαχάσι.

Μέχρι στιγμής τόσο η ΔΟΕ όσο και η οργανωτική επιτροπή επιμένουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν κανονικά στις 24 Ιουλίου όπως έχουν προγραμματιστεί.

«Η απόφαση είναι οι Αγώνες να προχωρήσουν κανονικά. Δεν βλέπουμε λόγο να υπάρξει αλλαγή στην απόφαση αυτή» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα από τη Λωζάνη ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς.