Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χρυσή ευκαιρία για την ΠΑ: Εκατοντάδες αμερικανικά F-15, F-16 και B-1 θα αποσυρθούν

Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει σημαντικές περικοπές στην πολεμική αεροπορία, για το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών που χρονολογούντ...


Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει σημαντικές περικοπές στην πολεμική αεροπορία, για το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών που χρονολογούνται στα τέλη του 80, με σκοπό να μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος λειτουργίας αναφέρει το περιοδικό Military Watch Magazine.




Το ριζοσπαστικό νέο σχέδιο αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών F-15 Eagles και F-16 θα αποσυρθούν, παράλληλα με την “πρόωρη συνταξιοδότηση” του βομβαρδιστικού B-1B Lancer, για να εξοικονομήσουν κεφάλαια για επένδυση σε μια νέα γενιά μαχητικών.

Αν και ο στρατιωτικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παραμένει πολύ περιορισμένος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων τύπων αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Περίπου 250 μαχητικά F-15C / D θα αποσυρθούν μειώνοντας κατά 57% τον αμερικανικό στόλο. Επίσης αν και επιδιώχθηκε να αποσυρθούν, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα MQ-9 Reaper, αεροσκάφη U-2 και αεροσκάφη RC-135, όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Τα σχέδια για απόσυρση αεροσκαφών Warthog A-10 έχουν επίσης αντιμετωπίσει την αυστηρή αντίθεση του Κονγκρέσου.

Το B-1B πρόκειται να αντικατασταθεί από τον βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider στο εγγύς μέλλον, ενώ τα μαχητικά F-15 και F-16 θα αντικατασταθούν από τα F-15X και F-35A αντίστοιχα.

Το 6ης γενιάς μαχητικό υπεροχής F-X, θα είναι επίσης σε θέση να αναλάβει μεγάλο μέρος του φορτίου του υπάρχοντος στόλου F-15C και θα μπορούσε επίσης να δει μέρος του στόλου F-22 Raptor να τεθεί εκτός λειτουργίας στο απώτατο βέβαια μέλλον. Τα F-15C και F-22 είναι δύο από τα πιο δαπανηρά μαχητικά στον κόσμο.

Ενώ τα περισσότερα από τα πεπαλαιωμένα αεροσκάφη που έχουν προγραμματιστεί για απόσυρση έχουν αναβαθμιστεί πολλές φορές από τότε που εισήλθαν σε υπηρεσία, παρόλα αυτά, τα F-15 και F-16 ξεπερνούν τα νεότερα και πιο εξελιγμένα αεροσκάφη όπως το ρωσικό Su-35 ή το κινεζικό J-10C, αναφέρουν αμερικανικές πηγές.

Το F-16 έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και 40 χρόνια, ενώ το F-15 το 2021 θα έχει 45 χρόνια λειτουργίας. Να μια χρυσή ευκαιρία για την ελληνική ΠΑ να παραλάβει αεροσκάφη για τις άμεσες ανάγκες μας στο Αιγαίο.