Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεκάδες νεκροί στην τουρκία... Χινοστιβάδα έπεσε πάνω σε συνεργείο διάσσωης που ξέθαβε κόσμο από άλλη χιονοστιβάδα...!!!

Χιονοστιβάδα έπεσε πάνω στην ομάδα που αναζητούσε αυτούς που είχαν παγιδευτεί κάτω από χιονοστιβάδα: 8 νεκροί από την ομάδα διάσωσης! ...


Χιονοστιβάδα έπεσε πάνω στην ομάδα που αναζητούσε αυτούς που είχαν παγιδευτεί κάτω από χιονοστιβάδα: 8 νεκροί από την ομάδα διάσωσης!




Στην περιοχή Μπαχτσεσεραι του νόμου Βαν, πέντε άτομα σκοτώθηκαν, όταν έπεσε η χιονοστιβάδα πάνω σε ένα mini bus και σε ένα μηχάνημα έργου. Σήμερα την ώρα που αναζητούσαν τα δύο ακόμη άτομα που βρισκόταν εκεί, έπεσε μία ακόμη χιονοστιβάδα. Η ομάδα διάσωσης παγιδεύτηκε κάτω από τη χιονοστιβάδα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οκτώ ακόμη άτομα σκοτώθηκαν. Τραυματισμένος σώθηκε από τη χιονοστιβάδα ο σύμβουλος του ΠτΔ ο Γκιουλσεν Ορχάν. Κάτω από τη χιονοστιβάδα βρίσκεται ο διευθυντής της AFAD του νόμου Βαν.
…….
Ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμεζ-νομάρχης του νομού βαν δήλωσε πως “Χιονοστιβάδα έπεσε πάνω στις ομάδες AFAD, UMKE και σε άλλες, την ώρα που αναζητούσαν αυτούς που βρισκόταν κάτω από τη χιονοστιβάδα. Άρχισαν οι εργασίες διάσωσης”.
Ο δήμαρχος του Μπαχτσεσεραι Μεκι Αρβας δήλωσε πως στην περιοχή εργάζονταν 300 άτομα, ότι κάτω από τη χιονοστιβάδα μπορεί να βρίσκονται περισσότεροι από 50 και ότι μετά από τις πρώτες εργασίες εντοπίστηκε πώς 8 άτομα σκοτώθηκαν.

Ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών : ο διευθυντής της AFAD είναι κάτω από τη χιονοστιβάδα
Το υπουργείο Εσωτερικών αναφερόμενος Στη δεύτερη χιονοστιβάδα που συνέβη στην περιοχή έκανε την εξής ανακοίνωση:

Χτες στο 33ο χλμ της εθνικής οδού Βαν-Μπαχτσεσεραι, ως αποτέλεσμα χιονοστιβάδας 15 πολίτες μας χτυπήθηκαν από αυτήν και στάλθηκαν για αυτό ομάδες διάσωσης στην περιοχή. Οι ομάδες διάσωσης έβγαλαν από τη χιονοστιβάδα 13 πολίτες μας (8 ζωντανούς και 5 νεκρούς), ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι εργασίες σταμάτησαν στις 1:00 το βράδυ.

Οι συγκεκριμένες εργασίες διάσωσης μετά από γνώμη ειδικού προσωπικού, άρχισαν εκ νέου σήμερα στις 7 το πρωί. Την ώρα που συνεχίζονταν οι εργασίες διάσωσης συνέβη μία νέα χιονοστιβάδα. Σε αυτό το δεύτερο περιστατικό χιονοστιβάδας μέχρι τώρα υπήρξε πρόσβαση σε 30 άτομα ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για τους υπόλοιπους που βρίσκονται κάτω από τη χιονοστιβάδα.

Μετά από το περιστατικό αμέσως μεταφέρθηκαν στην περιοχή ομάδες διάσωσης μεταξύ των οποίων και JAK από τους νόμους Βαν, Χακκαρι, Σιρνακ, Μπιτλις, Σιιρτ, Ερζερούμ και Άγκυρας.

……”

https://haber.sol.org.tr - https://tourkikanea.gr