Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός και ο Παττακός... Έλληνας δήμαρχος χρεώνει με 200 ευρώ όποιον πετάει αποτσίγαρα και σκουπίδια (ΦΩΤΟ)

Ενώ στην Ελλάδα δημιουργούνται λέσχες καπνιστών για τους αθεράπευτους λάτρεις του καπνού, που δοκιμάζονται από τον αντικαπνιστικό νόμο, στι...


Ενώ στην Ελλάδα δημιουργούνται λέσχες καπνιστών για τους αθεράπευτους λάτρεις του καπνού, που δοκιμάζονται από τον αντικαπνιστικό νόμο, στις Βρυξέλλες ένας Έλληνας έχει ως προτεραιότητα να λύσει το πρόβλημα με τα αποτσίγαρα στους δρόμους του δήμου του.




Στα 200 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο που επιβάλλει ο δήμος Ιξελλών (Ixelles) όπου βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην περιφέρεια των Βρυξελλών, για πολίτες που πετούν στο δρόμο αποτσίγαρα αλλά και σκουπίδια.Την απόφαση έλαβε ο εδώ και ενάμιση χρόνο προερχόμενος από τους Πράσινους, Έλληνας δήμαρχος Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά:«Μετά από μια περίοδο ενημέρωσης των δημοτών μας, πλέον επιβάλουμε και πρόστιμα ύψους από 80 έως 200 ευρώ». Ο ίδιος εξήγησε ότι αποφάσισε την επιβολή προστίμων, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του δήμου του για τους βρώμικους δρόμους από αποτσίγαρα και κάθε είδους σκουπίδια.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχει απ' έξω ένα μεγάλο τασάκι για να σβήνουν εκεί οι πολίτες τα τσιγάρα τους ενώ παράλληλα ο δήμος θα τους παραχωρεί ένα ειδικό κουτάκι για τα αποτσίγαρα.Ο 52χρονος Χρήστος Δουλκερίδης να θυμίσουμε είναι ο πρώτος Ελληνας που αναδείχθηκε στο δημαρχιακό θώκο στις Βρυξέλλες. Γέννημα θρέμμα των Βρυξελλών, από πατέρα Πόντιο και μητέρα Ροδίτισσα, που μετανάστευσαν στο Βέλγιο της δεκαετία του’60, εξελέγη δήμαρχος τον Οκτώβριο του 2018 με τους «Πράσινους», οι οποίοι συγκέντρωσαν στον δήμο Ιξελλών ποσοστό 33%.