Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός - Ελένη Γιαμαρέλου: Ίσως στο καρναβάλι της Πάτρας το επόμενο κρούσμα

«Εκείνο που με απασχολεί είναι να βρεθούν όσοι είχε επαφές. Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για ...



«Εκείνο που με απασχολεί είναι να βρεθούν όσοι είχε επαφές. Γιατί με όσους είχε επαφή, θα πρέπει να μπουν σε απομόνωση στο σπίτι τους για 14 μέρες. Εκείνο που μας νοιάζει και μας πονάει είναι να μη γίνει διασπορά και αυτό δεν είναι δυνατόν να το πετύχουμε 100%»...




δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλου, με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

«Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά. Στα παιδιά ηλικίας 1- 9 ετών δεν είχαμε ούτε έναν θάνατο και μέχρι πριν από μία εβδομάδα, μόνο 30 παιδιά είχαν νοσήσει. Το θέμα είναι ότι δεν παύουν να κολλάνε τους άλλους», πρόσθεσε η κ. Γιαμαρέλου τονίζοντας ότι «τα παιδιά που γυρίζουν από την Ιταλία θα τα είχα στο σπίτι και όταν πρέπει να βγουν έξω θα πρέπει να φοράνε μάσκα για να μην κολλάνε τους άλλους».

Επίσης, η κ. Γιαμαρέλου υποστήριξε ότι «θέλω πρώτα να μάθω με πόσους ήρθε σε επαφή αυτή η γυναίκα και αυτό μπορεί να γίνει μέσα στην ημέρα. Από εκεί και πέρα, νομίζω θα συνέλθει ξανά η επιτροπή να δούμε τι απόφαση θα πάρουμε», ενώ εκτίμησε ότι το τριήμερο «είναι το καρναβάλι της Πάτρας, δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί... ίσως εκεί να έχουμε το δεύτερο, το τρίτο κρούσμα και το τέταρτο κρούσμα» αν και όπως είπε «από τους παλαιούς κορονοϊούς ξέρουμε ότι ο καλός καιρός, η ζέστη και η χαμηλή υγρασία εμποδίζει τη μετάδοση».

Τέλος, η κ. Γιαμαρέλου πρότεινε να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και οι ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν τις συναθροίσεις.