Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία… στρατολογεί διά της βίας μαχητές, για την Αλ Κάιντα, οργάνωση Νούσρα στη Συρία

Μαχητές, που συνελήφθησαν από το συριακό στρατό κοντά στο Χαλέπι, μίλησαν για το ρόλο της Τουρκίας στη διαμόρφωση της τρομοκρατικής οργάνωσ...


Μαχητές, που συνελήφθησαν από το συριακό στρατό κοντά στο Χαλέπι, μίλησαν για το ρόλο της Τουρκίας στη διαμόρφωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ Νούσρα στη Συρία. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών μαχητών στα προάστια του Χαλεπίου, πιάστηκαν δύο τρομοκράτες. Και οι δύο είναι Σύροι, ο ένας είναι ντόπιος από το χωριό Tybni και ονομάζεται Mahmoud al Najim, με το παρατσούκλι Abu Abdal, γεννηθείς το 1985, σύμφωνα με το RIA Novosti.




Όπως είπε ο συγκεκριμένος μαχητής, στην πόλη δημιουργήθηκε αρχικά ένα απόσπασμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της κοσμικής αντιπολίτευσης. Αργότερα, όταν εμφανίστηκαν τμήματα της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της κοσμικής και ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.


Ο Al Najim και η οικογένειά του αποφάσισαν να δραπετεύσουν προς την Τουρκία, αλλά τους έπιασε η τουρκική αστυνομία, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον εξανάγκασε να ενταχθεί στις τάξεις των τρομοκρατών: “Μας είπαν ότι αν δεν δουλέψω γι’ αυτούς και δεν πολεμήσω στο πλευρό της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα θα σκοτώσουν ή θα συλλάβουν την οικογένειά μου… Μου έδωσαν μισθό 100 δολάρια” είπε ο μαχητής κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Οι Τούρκοι, όπως υποστηρίζει, έστειλαν την οικογένειά του σε στρατόπεδο προσφύγων όπου κρατούνται ως όμηροι. “Μου είπαν ότι όσο εργάζομαι στην Τζαμπχάτ αλ Νούσρα η οικογένειά μου είναι ασφαλής”, και πρόσθεσε ότι όλες οι προμήθειες προς την ομάδα προέρχονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.






Στις τάξεις της ομάδας ο μαχητής πήρε εξειδίκευση ως πολυβολητής. Με αυτήν την ιδιότητα πολέμησε σε όλη τη Συρία. Όταν ρωτήθηκε γιατί κτυπούν το Χαλέπι, απάντησε “ο διοικητής μας είπε ότι αυτό θα οδηγήσει σε πολιτικό μίσος προς τον συριακό και τον ρωσικό στρατό”.



Ο δεύτερος αιχμάλωτος είναι ο Χουσεΐν Αμπντούλ Αζίζ, με το ψευδώνυμο Αμπού Ουντάι, από την περιοχή Deir Hafer. “Η οικογένειά μου δεν είχε αρκετά χρήματα για φαγητό. Και αυτή η οργάνωση στρατολογούσε άνδρες και έδινε χρήματα. Έτσι γράφτηκα”, ανέφερε ο συγκεκριμένος σύμφωνα με το TASS.

Πολέμησα σε διάφορες ομάδες, που ανήκαν στην Τζαμπχάτ αλ Νούσρα. Σύμφωνα με τον ίδιο μαχητές από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μάχονται τώρα μαζί με τους εξτρεμιστές της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο συριακός στρατός μπλόκαρε τον εφοδιασμό των μαχητών στον αυτοκινητόδρομο Λατάκια Χαλέπι. Εν τω μεταξύ ο στρατηγός Γιούρι Μπορένκοφ, επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων μερών, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά δεν εμφανίστηκε για κοινές περιπολίες με τη Ρωσία, οπότε η ρωσική στρατιωτική αστυνομία έδρασε μόνη της.

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/