Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό θράσος πάνω από το Αιγαίο: «Να μας ειδοποιείτε στο τηλέφωνο για να σας λέμε για τις παραβιάσεις»

Τα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα ήταν σε όλους γνωστά περισσότερες τουρκικές π...

Τουρκικό θράσος πάνω από το Αιγαίο: «Να μας ειδοποιείτε στο τηλέφωνο για να σας λέμε για τις παραβιάσεις»

Τα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα ήταν σε όλους γνωστά περισσότερες τουρκικές παραβιάσεις και ακόμα μια φορά διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες να θέλουν να βαφτίζουν το "κρέας-ψάρι" μήπως και τελικά εξευμενιστούν οι Τούρκοι και μόνοι τους σταματήσουν να διεκδικούν.




Όμως νεώτερες πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα δείχνουν στο θράσος που έχουν φτάσει οι Τούρκοι καθώς όχι πλέον ότι ζητούν πλήρη συνδιαχείριση στο Αιγαίο αλλά και τα ζητάνε απροκάλυπτα με μεγάλη ειρωνική διάθεση.

Κανένας δεν πίστευε(τουλάχιστον από την πλειοψηφία των πολιτών) σε αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όλοι γνωρίζουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται απλά και μόνο για να γίνονται αλλά και οι στρατιωτικοί πλέον έφτασαν να ακούσουν τα ανείπωτα.

Έτσι όταν οι Έλληνες στρατιωτικοί με σαφήνεια και με επιχειρήματα τους έθεσαν το θέμα των παραβιάσεων και της άρνησης των Τούρκων να καταθέτουν σχέδια πτήσης για τα μαχητικά τους, στο Αιγαίο: “Να μας παίρνεται τηλέφωνο στο Εσκί Σεχίρ να σας ενημερώνουμε για όποια πτήση θέλετε”,ήταν η απάντηση!

Οι Τούρκοι αναφέρονταν στην “κόκκινη τηλεφωνική γραμμή” που υπάρχει εδώ και χρόνια και συνδέει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα με το Εσκί Σεχίρ. Μόνο που αυτή η “κόκκινη γραμμή” υπάρχει για επικοινωνίες σε περιπτώσεις κρίσεων που προκαλούνται από κάποιο ατύχημα ή άλλο απρόβλεπτο γεγονός.

Και είναι αυτή η γραμμή που θέλουν να χρησιμοποιούμε για την κατάθεση σχεδίων πτήσεων η τουρκική πλευρά.