Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ... Για να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή! ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΜΑΧΟΥΣ για την προστασία και τη Νίκη...!!!

Στη χώρα μας, σήμερα, η πολιτική άμυνα είναι σχεδόν άγνωστη και οι πολίτες δεν έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα αυτοπροστασίας ή ομαδικής πρ...


Στη χώρα μας, σήμερα, η πολιτική άμυνα είναι σχεδόν άγνωστη και οι πολίτες δεν έχουν εκπαιδευτεί σε θέματα αυτοπροστασίας ή ομαδικής προστασίας σε περίπτωση γενικευμένου κινδύνου. Αυτό βέβαια αποτελεί ευθύνη της επίσημης Πολιτείας που ολιγώρησε επί δεκαετίες εγκληματικά στην παλλαϊκή Άμυνα και ενημέρωση του μη επιστρατεύσιμου πληθυσμού.

Από τον εκδότη του "Στόχου"
Σάββα Ε. Χατζηπαρασκευά




Έχοντας διατυπώσει πολλάκις ότι μια ανοιχτή σύγκρουση με τους προσωρινούς "γείτονες" είναι νομοτελειακή -κι αυτό το αποδεικνύει η ιστορία- και σε μια εποχή που το περιβάλλον ασφάλειας είναι ρευστότατο, αλλά και οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακούμενες σε τέτοιο βαθμό που ούτε ακόμη και ενδοτικές ή φοβικές ηγεσίες δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν, το ενδεχόμενο ενός πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας, εμφανίζεται και πάλι και καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα όχι μόνο για το πως θα επιβιώσουμε εμείς και η οικογένειά μας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το πως θα πρέπει να λειτουργεί ο άμαχος πληθυσμός επικουρικά προς τις ημέτερες στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η ηττοπάθεια, οι διαρροές πληροφοριών και η υποταγή και η παράσυρση στον ψυχολογικό πόλεμο του εχθρού, είναι Εθνικό Έγκλημα.

Τηλεόραση και Ραδιόφωνο θα ελέγχονται πιθανώς από τις ημέτερες δυνάμεις. Δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα συμβαίνει αυτό και με το Διαδίκτυο και ειδικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι απερίσκεπτες συζητήσεις και η ιδιωτική αλληλογραφία (που σύγχρονα θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ανταλλαγή μηνυμάτων), είναι πολύ ψηλά στην λίστα διαρροής πληροφοριών προς τις εχθρικές δυνάμεις.

Και οι πληροφορίες που θα αναζητούν οι εχθρικές δυνάμεις δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τις στρατιωτικές, αλλά και με τις συνθήκες διαβίωσης, το ηθικό, τις συνήθειες του τοπικού πληθυσμού. Και μπορεί τέτοιες πληροφορίες να εξαχθούν και να αναλυθούν ακόμη και από φαινομενικά "αθώες" συζητήσεις, διαλόγους, μηνύματα ή συμπεριφορές.  Να είστε φειδωλοί στην γλώσσα, αλλά όχι στη σκέψη. 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις του εχθρού δεν έχουν ως στόχο μόνο τις ημέτερες στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και τον άμαχο πληθυσμό. Η εχθρική προπαγάνδα ως μέρος τέτοιων επιχειρήσεων θα βρει πρόσφορο έδαφος διασποράς της το διαδίκτυο και όχι μόνο από εντεταλμένους πράκτορες, αλλά και από αφελείς, ή πανικοβλημένους, ή "εξυπνάκηδες".

Είναι κατανοητό πως δεν είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να αντιληφθεί τι είναι και τι δεν είναι εχθρική προπαγάνδα ή στοιχείο ψυχολογικών επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα υποψιασμένοι και να μην διασπείρετε για οποιονδήποτε λόγο, οτιδήποτε που θα μπορούσε να κάμψει το ηθικό και το φρόνημα των ημετέρων δυνάμεων και του άμαχου πληθυσμού. Αυτό ακριβώς θα είναι το επιδιωκόμενο από τον εχθρό. Αυτές οι ώρες δεν είναι πρόσφορες για να "πουλάμε εξυπνάδα" ή να κομπάζουμε για την κατοχή πληροφοριών και ειδήσεων, ειδικά εάν αυτές προέρχονται από πηγές των οποίων η προέλευση και η αξιοπιστία δεν δύναται να ελεγχθεί.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι εχθρός -και οι συνεργάτες του- δύναται να είναι ανάμεσα μας. Ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και πως η ανύψωσις του ηθικού και του φρονήματος είναι ισχυρότερο όπλο από οποιοδήποτε συμβατικό.

Και φυσικά το αυτονόητο: «ΛΟΓΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΚΦΟΡΑ ΜΗ ΠΟΙΟΥ». Δηλαδή Μη κοινολογείς (μην κοινοποιείς) τα μυστικά κι αυτό αποτελεί το απόφθεγμα στο λογότυπο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Με την υπόσχεση ότι θα επιχειρήσω σύντομα μια ευρύτερη ανάλυση και επέκταση των οδηγιών στα προαναφερόμενα, όπως και παράθεση βασικών στοιχείων αντιπροπαγάνδας και αντιπληροφόρησης, επισυνάπτω σχεδόν επιγραμματικά επιπλέον οδηγίες που αφορούν την σχετικά ομαλή διαβίωση του άμαχου πληθυσμού σε μια τέτοια κατάσταση. Με την σημείωση πάντα ότι όλα τα παρακάτω είναι πιθανόν να μην καταστούν αναγκαία, αφού η Νίκη μας θα είναι γρήγορη και συντριπτική, αλλά επ' ουδενί δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε.




Σε μια κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι το ίδιο σημαντικά με το φαγητό.

Αντισηπτικά, αντιβιωτικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες, είναι το ίδιο απαραίτητα για τον άμαχο πληθυσμό με το αλεύρι, το λάδι, το γάλα, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, τη ζάχαρη, που μπορεί εύκολα -και πρέπει- να αποθηκευτούν. Η αποθήκευση τους δεν είναι απαραίτητη μόνο γιατί υπάρχει πιθανότητα ελλείψεων αυτών των αγαθών, αλλά και για την ελαχιστοποίηση ασκόπων μετακινήσεων.

Θα βρείτε δεκάδες λίστες με τα "απαραίτητα" για τέτοιες περιπτώσεις. Χρησιμοποιείστε αυτές τις λίστες συμβουλευτικά και διαμορφώστε τις δικές σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας, τον περιβάλλοντα χώρο και τις ανάγκες της οικογένειας σας....

Μάθετε να δίνετε πρώτες βοήθειες, να καθαρίζετε πληγές και να φροντίζετε εγκαύματα. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τα αντιβιοτικά. Αναζητήστε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και επικοινωνίας.

Ειδικά για τις παραμεθόριες και μη αστικές περιοχές, θα πρέπει να διαλέξετε να έχετε όσο απλούστερα όπλα γίνεται (θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να έχετε όπλα) και φροντίστε να έχετε νομίμως κτηθέντα πυροβόλα όπλα και πολλά πυρομαχικά, ακόμα και κυνηγετικά όπλα, κατά προτίμηση ημιαυτόματα για στοιχειώδη προστασία.

Οργανώστε την περίμετρο του σπιτιού σας, της γειτονιάς σας, του χωριού σας. Δεν είναι αδύνατον να επικρατήσουν χαοτικές καταστάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι χιλιάδες λαθρομετανάστες είτε επειδή θα είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι, είτε επειδή θα παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας, θα αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια, Το ίδιο ισχύει και για αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της κοινωνίας ή ακόμη και για εγκάθετους των εχθρικών δυνάμεων.

Είναι σημαντικό να έχει οργανωθεί δύναμη αυτοπροστασίας στην γειτονιά σας από την εποχή της ειρήνης. Με καταμερισμό ρόλων, οργανωμένες σκοπιές και περιπόλους έξω στους δρόμους. Η καλή οργάνωση και ο συντονισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για προστασία απέναντι σε συμμορίες που θα αδράξουν την ευκαιρία.

Σημαντικό επίσης είναι -έστω και εξωυπηρεσιακά- οι τοπικές Αρχές να γνωρίζουν την ύπαρξη αυτών των αυτοοργανωμένων ομάδων, αφού ο κοινός σκοπός της Εσωτερικής Ασφάλειας τις δεδομένες στιγμές θα αληλλοεξυπηρετηθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο.

Και κάτι τελευταίο... Μην περιμένετε να κηρυχθεί επιστράτευση για να ανατρέξετε σε όλες αυτές τις πληροφορίες και να ξεκινήσετε την οργάνωση και τον σχεδιασμό σας. Κάντε το τώρα. Χθές. Και αυτό θα είναι μια ιδιαίτερη συνεισφορά στον Εθνικό Σκοπό.

«ΜΕΓΑ ΤΟ ΕΝ ΣΥΜΦΟΡΗΣΙ, ΦΡΟΝΕΕΙΝ Α ΔΕΙ» Δηλαδή «είναι σπουδαίο να φρονείς αυτά που πρέπει όταν σε βρίσκουν συμφορές» και το οποίο αποτελεί απόφθεγμα στο λογότυπο της επίσημης Παλλαϊκής Άμυνας.

Και μια έκκληση - προειδοποίηση προς τις Αρχές... ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ από τις κεντρικές Εθνικές αρτηρίες και νευραλγικά συγκοινωνιακά δίκτυα κάθε μορφής, επίσημους ή άτυπους καταυλισμούς. 

Σάββας Ε. Χατζηπαρασκευάς.