Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σιγά μην ακούσει... Εισηγούνται στον Μητσοτάκη αύξηση στρατιωτικής θητείας και στράτευση γυναικών

Στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό θεωρούν ότι το προτεινόμενο μέτρο είναι αναγκαίο και πως οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι περιορισμέ...


Στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό θεωρούν ότι το προτεινόμενο μέτρο είναι αναγκαίο και πως οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι περιορισμένες




Από Δ. ΤΖ.

Την ώρα που οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται καθημερινά και η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου είναι πιο κοντά από ποτέ, κάποιοι θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν θέματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν ταμπού.

Στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό τον προτρέπουν να ανοίξει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά και της στράτευσης των γυναικών. Θεωρούν ότι τώρα που η κοινωνία κατάλαβε πόσο κοντά φτάσαμε σε ένα θερμό επεισόδιο, θα κατανοήσει το αναγκαίο του πράγματος και οι αντιδράσεις θα είναι περιορισμένες.

Ο κ. Μητσοτάκης ακούει προσεκτικά τις εισηγήσεις των στελεχών του, το συζητάει, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση.

Θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα δώσει ανάσα στον ελληνικό στρατό, αλλά το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο. Και όσο το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι στο τραπέζι, τόσο πιο δύσκολο είναι το ενδεχόμενο να δούμε… πειράματα που μπορεί να στοιχίσουν.

ΠΗΓΗ: iapopsi.gr