Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι δεν κατεβαίνουν σε ΑΣΚΗΣΗ του ΝΑΤΟ για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τα Ελληνικά Υποβρύχια...!!! ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ...

Αποφεύγει και φέτος το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να αντιπαρατεθεί με ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ''214'' στο πλαίσιο της...


Αποφεύγει και φέτος το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να αντιπαρατεθεί με ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ''214'' στο πλαίσιο της μεγάλης ανθυποβρυχιακής άσκησης του ΝΑΤΟ "DYNAMIC MANTA 2020", η οποία άρχισε προχθες στην Κατάνια της Σικελίας.





Για μία ακόμη χρονιά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται εκεί και συμμετέχει στην άσκηση με το υποβρύχιο "ΚΑΤΣΩΝΗΣ" και τη φρεγάτα "ΑΙΓΑΙΟΝ".

Στην άσκηση η οποία είναι η μεγαλύτερη ανθυποβρυχιακή άσκηση της Συμμαχίας στη Μεσόγειο λαμβάνουν μέρος 9 χώρες. Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Τουρκία. 5 υποβρύχια, 9 σκάφη επιφανείας, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 8 ελικόπτερα αποτελούν τη συνολική δύναμη σε θαλάσσια και εναέρια μέσα τα οποία συμμετέχουν στην "DYNAMIC MANTA 2020", αναφέρει το newpost.

H Τουρκία έστειλε φέτος στη Σικελία τη φρεγάτα "SALIH REIS" F-246 τύπου ΜΕΚΟ αλλά και το υποβρύχιο "MART" S-355 κλάσης "PREVEZE". To "MART" θεωρείται σχετικά καινούργιο υποβρύχιο αφού κατασκευάστηκε το 1997 και ανέλαβε επιχειρησιακή δράση ένα χρόνο αργότερα όπως ακριβώς και η τουρκική φρεγάτα.

Ωστόσο, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι Τούρκοι φαίνεται ότι ζήτησαν από το Συμμαχικό Στρατηγείο Allied Maritime Command(MARCOM) με έδρα το Northwood στην Αγγλία, τόσο το υποβρύχιο "MART" όσο και η φρεγάτα "SALIH REIS" να μη συμμετέχουν σε κανένα από τα σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου με αντίπαλο το Ελληνικό υποβρύχιο.

Τι έγινε το 2017

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε στην "DYNAMIC MANTA" το "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" μαζί με τη φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ". Οι Τούρκοι έλαβαν μέρος με τη φρεγάτα "GIRESUN" αλλά αυτή τη φορά έστειλαν και υποβρύχιο το "INONU". Και μάλιστα επιδίωξαν να τεστάρουν το ελληνικό "υποβρύχιο φάντασμα" και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το αποτέλεσμα ήταν 3 φορές ο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" να προσβάλει εικονικά το Τουρκικό υποβρύχιο χωρίς το πλήρωμά του να αντιληφθεί το παραμικρό.

Από τότε και τα επόμενα χρόνια το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρά το γεγονός ότι στέλνει τόσο υποβρύχια όσο και φρεγάτες στην "DYNAMIC MANTA" αποφεύγει συστηματικά να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε σενάριο το οποίο θα φέρει το πλοίο και κυρίως το υποβρύχιό του αντιμέτωπο με το "υποβρύχιο φάντασμα".