Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία: «Ακροδεξιός» ο δράστης που σκότωσε 9 ανθρώπους σε μπαρ με ναργιλέδες και τουρκική γειτονιά... 11 συνολικά οι νεκροί

Έντεκα συνολικά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν στους πυροβολισμούς στην πόλη Χανάου χθες, στη «χειρότερη» ...

foniko-germania-artjhrou

Έντεκα συνολικά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν στους πυροβολισμούς στην πόλη Χανάου χθες, στη «χειρότερη» νύχτα, όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κλάους Καμίνσκι.




Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στους νεκρούς περιλαμβάνεται επίσης ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης και ένας ακόμη άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο ίδιο διαμέρισμα.

Οι εννέα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν πυροβολήθηκαν σε δύο διαφορετικά μπαρ με ναργιλέδες, περίπου στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα).

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν, ένα ακόμη ανάλογο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια τούρκικου σόου, στο οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Ένας 43χρονος Γερμανός με ακροδεξιές απόψεις και υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας φέρεται να είναι ο δράστης που αιματοκύλησε την πόλη Χανάου στο γερμανικό κρατίδιο της Εσσης σκοτώνοντας συνολικά δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και την μητέρα του.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ με τη Εισαγγελία της Καρλσρούης να αναλύει τα ξενοφοβικά κίνητρα του Tobias R -όπως έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης από τις γερμανικές αρχές- και τους ειδικούς να εστιάζουν επίσης και στην κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Εκτός από τα εννέα θύματα που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά του δράστη ο οποίος άνοιξε πυρ ενώ οδηγούσε μία BMW, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, στο σπίτι του βρέθηκε κι ένα ακόμα πτώμα που φέρεται να είναι της μητέρας του, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RTL.

O δράστης ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο τα μεσάνυχτα ανοίγοντας πυρ έξω από δύο μπαρ με ναργιλέδες, είχε αφήσει πίσω του μία επιστολή κι ένα βίντεο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των δυνάμεων ασφαλείας, ο ύποπτος δράστης είναι από την πόλη Χανάου και λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα, είχε ανεβάσει βίντεο στο YouTube με τον ίδιο να μιλάει άπταιστα αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς».