Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σημαντική Εξέλιξη: Ο Στρατός της Συρίας ανακτά τον έλεγχο έκτασης 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Πριν από μερικές ώρες ο Στρατός της Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του στις επαρχίες Ιντλίπ και Χαλεπίου, βορειοδυτικά, κατάφεραν να...


Πριν από μερικές ώρες ο Στρατός της Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του στις επαρχίες Ιντλίπ και Χαλεπίου, βορειοδυτικά, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε μια έκταση άνω των 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά, πόλεις και στρατηγικούς λόφους.

Σε επίσημη δήλωση, η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις συνέχισαν την προσπάθειά τους να εξαλείψουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες.




Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις που προχωρούν προς ανατολική ύπαιθρο του Ιντλίμπ έχουν συναντήσει τις δυνάμεις που προχωρούν από την κατεύθυνση του νότιου Χαλεπίου, αποκαθιστώντας τον έλεγχο της μεγάλης περιοχής που αναφέρθηκε παραπάνω.

Ανάμεσα στα απελευθερωμένα χωριά είναι η στρατηγική πόλη του Τελ Άις και έτσι τα σημαντικότερα σημεία που οδηγούν στον πλήρη έλεγχο του διεθνούς δρόμου "F5", που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, είναι στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων. Ο εναπομείναν χώρος για τον πλήρη έλεγχο του στρατού μειώθηκε στα 15 χλμ., που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία μαχητών.

Οι Τούρκοι ενισχύουν τις κατοχικές δυνάμεις τους

Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός έστειλε επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις στα σημεία ελέγχου που βρίσκονται στην κεντρική εστία του Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες, περισσότερα από 400 φορτηγά που μεταφέρουν άρματα μάχης, στρατιώτες, στρατιωτικά οχήματα, όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενίσχυσαν τις τουρκικές θέσεις.

Εν τω μεταξύ, τουρκική πηγή ασφάλειας, ανέφερε ότι 3 σημεία ελέγχου του τουρκικού στρατού βρίσκονται τώρα στον τομέα των επιχειρήσεων του Συριακού Στρατού, αλλά οι Τούρκοι στρατιώτες «δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα», τονίζοντας ότι κάθε σημείο είναι εξοπλισμένο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Νωρίτερα το Σάββατο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν συζητήσει στην Άγκυρα με τους Τούρκους αξιωματούχους να ενισχύουν και να προωθούν την πολιτική διαδικασία και να διεξάγουν νέες συνομιλίες τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στο «Μνημόνιο Ιντλίμπ» που υπογράφηκε στο Σότσι μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πλευράς, ιδίως όσον αφορά τα τουρκικά σημεία παρατήρησης, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Sada El Balad
--
The Hellenic Information Team