Tελευταια Νεα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2020

ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 2.173 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στα νησιά μέσα σε 23 ημέρες - 100.000 το 2019

Χώρα υπό πολιορκία: 2.173 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στα νησιά μέσα σε 23 ημέρες - 100.000 το 2019

Το χάος βασιλεύει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευση. Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει τον αριθμό των παράνομων αποκαλούμενων μεταναστών, που βρίσκονται σήμερα στη χώρα, ούτε των συνολικά αλλοδαπών (είτε «νόμιμων» είτε παράνομων) σε μια κοινωνία η οποία μεταλλάσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, σε κάτι άλλο που το αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης ακόμη το αγνοούμε.
Την ίδια στιγμή δεν δίνει ούτε στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που ζουν στα νησιά, η αυτά που δίνει είναι είτε ελλιπή είτε έρχονται σε πλήρη διαφοροποίηση με αυτά της «Ύπατης» του ΟΗΕ.

Στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούσαν 41.970 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 21.478 βρίσκονταν στη Λέσβο, 7.557 στη Σάμο, 5.967 στη Χίο, 4.207 στην Κω, 2.652 στη Λέρο και 109 στα υπόλοιπα νησιά.

Για την ίδια ημέρα όμως, η «Ύπατη» του ΟΗΕ υπολόγιζε ότι οι αλλοδαποί στη Λέρο είναι 3.120 και όχι 2.652, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση.

Μόνο λοιπόν για το νησί της Λέρου, όπου φιλοξενείται το πέμπτο μεγαλύτερο Κέντρο Φροντίδας και Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (ΚΕΦΑ) στο Αιγαίο, η διαφορά μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης και του πληθυσμού των μεταναστών που παρουσιάζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι 468 άτομα.

Ποια καταμέτρηση είναι η σωστή; Μετρά περισσότερους τους μετανάστες η « Ύπατη» ή υποβαθμίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση;

Ή τέλος ουδείς εκ των δύο γνωρίζει ούτε είναι ικανός να δώσει ένα ακριβή αριθμό.

Την ίδια ώρα οι «αφίξεις» νέων αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου συνεχίστηκαν και τον Ιανουάριο με αμείωτη ένταση και ρυθμό, σε μια χώρα που αδυνατεί πλέον να κάνει το οτιδήποτε, ούτε φυσικά να αρνηθεί, όπως έχουν δικαίωμα ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες του κόσμου, την είσοδο δηλαδή σε υπήκοο ξένης χώρας να μπει στην επικράτειά τους.

Αυτό το αυτονόητο δικαίωμα το έχει απολέσει η μοναδική χώρα στον κόσμο, η Ελλάδα.

Έτσι συνολικά 2.173 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο, Φαρμακονήσι, Μεγίστη, Καλόλιμνο και Ρόδο τις πρώτες 23 ημέρες του 2020.

Κατά μέσο όρο δηλαδή, από το πρώτο 24ωρο του έτους μέχρι σήμερα 94 αλλοδαποί αποβιβάζονται (γιατι περί αυτού πρόκειται) καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.

Πέρασαν οι ανεπιστρεπτί οι εποχές των «διασώσεων» του ΛΣ. Τώρα απλώς οι αλλοδαποί έρχονται κατά κύματα, αποβιβάζονται, προωθούνται στα ΚΕΦΑ και στη συνέχεια στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απλή, αξιόπιστη και αποδοτική διαδικασία.

«Πρωταθλήτρια» στις αφίξεις αλλοδαπών που φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς άδεια εισόδου και διαμονής είναι η πάντα φιλόξενη Λέσβος, όπου τις 23 πρώτες ημέρες του 2020 εγκαταστάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 1.169 μουσουλμάνοι μετανάστες

Το 2019

Σε ότι αφορά το 2019 και τον αριθμό των αλλοδαπών που εισέβαλλαν στη χώρα απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι αλλοδαποί που μπήκαν «ετσιθελικά» στη χώρα, είτε από τα θαλάσσια είτε από τα χερσαία «σύνορα» που έφτασαν στους 55.609!

Δεν πρόκειται για ετήσιο νούμερο. Πρόκειται για αριθμό εξαμήνου. Κάτι που σημαίνει πως φέτος μπήκαν στη «χώρα» περί τους 100.00 αλλοδαπούς.

Όπως είχε γίνει και το 2018 και το 2017 και το 2016 κ.ο.κ.

Εθνικότητες ; Κυρίως Αφγανοί, Σύροι, Ιρακινοί, Σομαλοί, Παλαιστίνιοι, Κονγκολέζοι, Ιρανοί και Καμερουνέζοι. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η πλειονότητα είναι από το Αφγανιστάν, αφού, από τους 55.609, οι 22.591 είναι Αφγανοί.

Δεν λείπουν όμως ούτε οι Πακιστανοί, Τυνήσιοι,. Αλγερινοί, Μαροκινοί, Μπαγκλαντεσιανοί και παέι λέγοντας.

Ακολουθούν οι πρόσφυγες από τη Συρία (14.742) και εκείνοι με τουρκική υπηκοότητα, που είναι 4.244. Το πιο γελοίο όλων είναι πως, από τον τεράστιο αυτόν αριθμό των 55.609, από τις επιχειρήσεις επανεισδοχής στην Τουρκία από τις 9 Ιουλίου έχουν επιστρέψει 28 Τούρκοι υπήκοοι και 141 υπήκοοι τρίτων χωρών.
« Προηγουμενη
Επομενη »