Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι Ερντογάν, τι Κεμαλιστές; Τούρκοι που ζητούν 16 νησιά μας αμφότεροι

Ο Εγκίν Αλτάι- αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος CHP παρέθεσε συνέντευξη τύπου. Ο Αλτάι αναφερόμενος στους ισχυρισ...



Ο Εγκίν Αλτάι- αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος CHP παρέθεσε συνέντευξη τύπου. Ο Αλτάι αναφερόμενος στους ισχυρισμούς για εξοπλισμό νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, είπε: “Θα απευθύνουμε τέσσερα ερωτήματα στο υπουργείο Αμύνης μας. Θα κοινοποιήσουμε το σημείο όπου έφτασε το κράτος δικαίου. Η διοίκηση του κράτους και μιας χώρας με στρατηγική θέση όπως η Τουρκία, απαιτεί σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.




“Η Τουρκία είναι ανάγκη να δείξει σε εχθρούς και φίλους πως αυτά τα 82 εκ. που επί 1000 έτη έχουν ως πατρίδα αυτά τα χώματα, θα μείνουν με ασφάλεια σε αυτά για χιλιάδες ακόμη χρόνια. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης την Πέμπτη έκανε ένα σχόλιο. 16 νησιά στο Αιγαίο, κατά παράβαση των συνθηκών οι οποίες ορίζουν πως έχουν αποστρατικοποιημένο στάτους, έχουν εξοπλιστεί.

“Ο Ακάρ αυτό το είπε τον Ιανουάριο, αλλά το θυμάμαι σαν χθες. Πριν από δύο χρόνια,ο Κιλιτσντάρογλου αναφέροντας και το όνομα, υποστήριξε πως το Φαρμακονήσι έχει εξοπλιστεί από την Ελλάδα. Και μάλιστα το Φαρμακονήσι δεν ανήκει σε κάποιο αβέβαιο γεωγραφικό σχηματισμό. Υπάρχουν νησιά που ανήκουν σε εμάς, νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα, όπως και άλλα αδιευκρίνιστης ιδιοκτησίας. Για αυτό υπάρχουν τα αποστρατικοποιημένα νησιά”.

Ο Αλτάι απηύθυνε προς το υπουργείο Αμύνης αυτά τα ερωτήματα: “Ποια είναι τα ονόματα των 16 νησιών ή των γεωγραφικών σχηματισμών των οποίων είναι ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Εξ ονόματός του αγίου έθνους, επιθυμώ να μάθω τα ονόματα των 16 νησιών και βραχονησίδων. Αυτή την κατάσταση ποτέ την αντιληφθήκατε; Τρίτο ερώτημα. Από τότε που αντιληφθήκατε αυτήν τη κατάσταση ως σήμερα και από την μέρα που κάνατε την δήλωση ως σήμερα, η Τουρκία τι βήματα έκανε; Τέταρτο ερώτημα, η κατάσταση αυτή συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του μεγάρου η συζητήθηκε σε μια στενή συνεδρίαση, αυτό ρωτάω. Οι υπουργοί γνωρίζουν ή όχι;”

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ