Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο πιο θερμός χειμώνας των τελευταίων 140 ετών στη Μόσχα

Αλλάζει το κλίμα στην Μόσχα και όσοι ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα φέτος βιώνουν κάτι το διαφορετικό κάτι το διαφορετικό όσον αφορά στον καιρ...


Αλλάζει το κλίμα στην Μόσχα και όσοι ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα φέτος βιώνουν κάτι το διαφορετικό κάτι το διαφορετικό όσον αφορά στον καιρό.






Ο φετινός χειμώνας στην Μόσχα, θα είναι ο πιο θερμός στην ιστορία των μετεωρολογικών παρατηρήσεων και ένα τέτοιο ρεκόρ θα είναι δύσκολο να ανατραπεί από τους επερχόμενους χειμώνες, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Υδρομετεωρολογικού Κέντρου της Ρωσίας Ρομάν Βίλφαντ.

Συστηματικές μετεωρολογικές παρατηρήσεις στην Ρωσία γίνονται εδώ και περίπου 140 χρόνια.

«Στην Μόσχα θα είναι ο πιο ζεστός χειμώνας. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά υψηλή για την εποχή αυτή. Νομίζω ότι και στα επόμενα χρόνια, θα είναι δύσκολο να σπάσει αυτό το ρεκόρ και αυτός ο χειμώνας θα μείνει στην Ιστορία», δήλωσε ο Βίλφαντ.

Ο Βίλφαντ επεσήμανε ότι προς το παρόν, το ρεκόρ του πιό θερμού χειμώνα καταγράφηκε το 1961, όταν η μέση θερμοκρασία για τρεις μήνες ήταν 2,8 βαθμοί υπό το μηδέν. «Αυτόν τον χειμώνα η μέση θερμοκρασία θα είναι βεβαίως πιο υψηλή», δήλωσε ο Βίλφαντ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακριβή στοιχεία θα υπάρξουν στις αρχές Μαρτίου.